Prestižais ASV biznesa žurnāls “Forbes” otro gadu pēc kārtas par vērtīgāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu atzinusi latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas “Knicks”.

Žurnāls, veicot tradicionālo NBA klubu vērtēšanu, norāda, ka šobrīd “Knicks” ir 3,3 miljardus ASV dolāru (3,1 miljardus eiro) vērts klubs.

Par spīti komandas neveiksmīgajam sniegumam pēdējās sezonās, Ņujorkas vienības vērtība arvien augusi, un salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu tā ir palielinājusies par 10%.

Pērn “Knicks” sezonu noslēdza vien ar 32 uzvarām 82 spēlēs, taču neskatoties uz to, kluba peļņa bijusi 141 miljons dolāru (133 miljoni eiro), kas arī ir labākais rādītājs līgā.

Šosezon “Knicks” ar 23 uzvarām 57 spēlēs ir 12.vietā Austrumu konferencē, taču pēdējā laikā komanda spēlē vāji, gūstot vien septiņas uzvaras 28 mačos.

Tikmēr par otru vērtīgāko klubu nosaukts Losandželosas “Lakers”, kas arī pēdējā laikā nespīd ar rezultātiem. “Lakers” īpašnieki, pārdodot komandu, šobrīd par to varētu prasīt trīs miljardus dolāru (2,84 miljardus eiro).

Pērn “Lakers” uzvarēja tikai 17 spēlēs, aizvadot savu sliktāko sezonu kluba vēsturē.

Tāpat vērtīgāko komandu pieciniekā ir iekļuvušas arī Goldensteitas “Warriors”, Čikāgas “Bulls” un Bostonas “Celtics” komandas.

Lielāko kāpumu vērtībā piedzīvojusi pēdējo sezonu līgas līdere “Warriors”, kuras vērtība šobrīd tiek lēsta 2,6 miljardi dolāru (2,46 miljardi eiro), kas ir par 37% vairāk nekā pērn.

Tikmēr pašreizējā NBA čempionvienība Klīvlendas “Cavaliers” vērtīgāko sarakstā ir tikai 11.vietā. Zīmīgi, ka “Cavaliers” komanda ir viena no trim NBA vienībām, kura pērn nesusi zaudējumus, taču tas saistīts ar spēlētāju algu pieaugumu.

Porziņģis Ņujorkas “Knicks” komandu pārstāv otro sezonu un ir viens no vienības līderiem.

Saistītās tēmas: ForbesKnicksNBA

youtube icon
Abonēt youtube