Nedēļas nogalē ļoti veiksmīgu debiju Latvijas kinoteātros piedzīvoja šī brīža aktuālākais animācijas stāsts visai ģimenei “Lego Betmens. Filma” (“Lego Batman Movie“). Kino profesionāļu vidū tas tiek uzskatīts par ļoti nopietnu pretendentu uz animācijas žanra kulta filmas statusu, savukārt mazākie skatītāji uzsver, ka “Lego Betmens. Filma” ir jautrākais un pozitīvākais kino darbs, ko viņi pēdējā laikā ir redzējuši.

Animācijas filma “Lego Betmens. Filma” vēsta par supervaroni Lego Betmenu, kuram ne tikai jātiek galā ar noziedzību Gothemas pilsētā, bet arī jāuzņemas tēvišķas rūpes par kādu īpaši zinātkāru bāreni. Filmas autoru komanda scenārijā ir iekļāvusi leģendārus personāžus gan no Betmenam veltītiem komiksiem, gan supervaroņu Holivudas mākslas filmām. Pateicoties jaunākajām animācijas filmu veidošanas iespējām, kolorītie personāži līdz precīzākajām niansēm atbilst aizraujošas “Lego” zemes iemītniekiem.

Pirmās kino kritiķu atsauksmes liecina, ka animācijas filma “Lego Betmens. Filma” pārspēj visas viņu cerības. “Labākā no Betmenam veltītajām filmām”, “fantastiski dialogi” un “iesaku turpmāk kinostudijai visās filmās izmanot “Lego” konstruktorus” ir tikai daži no jaunajai animācijas filmai veltītajiem apzīmējumiem.

Tiek norādīts arī tas, ka nav viegli animācijas filmā izmantot varoni, kuram jau gadu desmitiem ir nozīmīga loma rietumu sabiedrības kultūrā, taču šoreiz tas ir paveikts godam un Betmenam ir piešķirtas ļoti šarmantas rakstura iezīmes. Animācijas filmā “Lego Betmens. Filma” Betmens ir pašironisks un pat ļoti smieklīgs varonis, taču tajā pašā laikā nezaudē ierasto cilvēcīgumu un vēlmi gādāt pār neaizsargātākajiem.

Daudzsološās animācijas filmas oriģinālajā ieskaņošanā piedalījušās tādas spilgtas personības kā aktieris Ralfs Fainss, dziedātāja Meraija Kerija un komiķis Maikls Kera. Domājot par mazo skatītāju ērtībām, Latvijas kinoteātros ir iespēja filmu skatīties ieskaņotu latviešu un krievu valodās.

Saistītās tēmas: filmaKinoLego Betmens

youtube icon
Abonēt youtube