Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2015.gadu, Baltijas valstīs būtiski auguši “Toyota” hibrīdauto pārdošanas apmēri, aģentūrai BNS pavēstīja AS “Wess” izpilddirektors Aleksejs Radionovs.

Viņš informēja, ka 2016.gadā Baltijas valstīs pārdoti kopumā 1684 “Toyota” hibrīdauto, kas ir 2,6 reizes vairāk nekā 2015.gadā, kad tika pārdoti 652 hibrīdauto.

Tāpat Radionovs norādīja, ka pagājušajā gadā Baltijā kopumā pārdotas 8397 jaunas “Toyota” automašīnas, tostarp piektā daļa bija hibrīdauto. Salīdzinot ar 2015.gadu, pērn Baltijā pārdots par 1452 jauniem “Toyota” automobiļiem vairāk.

“Wess” izpilddirektors atzīmēja, ka, pieaugot hibrīdauto modeļu piedāvājumam, pēdējo gadu laikā ir strauji audzis to lietotāju skaits visā pasaulē. Pārdošanas rādītāji pasaulē liecina, ka “Toyota” hibrīdu skaits pārsniedzis desmit miljonus.

“Arī Latvijā arvien biežāk pircēji izvēlas hibrīdtehnoloģiju, jo sākumcenas un ekspluatācijas ziņā hibrīds ir līdzvērtīgs auto ar benzīna dzinēju. Tas ir mīts, ka hibrīds ir daudz dārgāks. Turklāt degvielas ekonomija un samazināts oglekļa dioksīda (CO2) izmešu daudzums, kas rada mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, padara hibrīdtehnoloģijas arvien pieprasītākas. Īpaši šobrīd, kad transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likme Latvijā tiek piemērota atkarībā no automobiļa radītā CO2 izmešu daudzuma uz vienu kilometru. Tas hibrīdtehnoloģijas padara pievilcīgas ne tikai privātam sektoram, bet arī komerctransporta sektoram,” sacīja Radionovs.

“Toyota” šobrīd piedāvā iegādāties septiņus dažādus hibrīdmodeļus: “Yaris”, “Auris/Auris Touring Sports”, “RAV4”, “Prius”, “Prius Plug-In”, “Prius+” un “Toyota C-HR”. Pieprasītākie “Toyota” hibrīdmodeļi ir “RAV4 Hybrid”, “Yaris Hybrid” un “Auris Hybrid” – gandrīz 40% no šiem modeļiem pērn iegādāti ar hibrīdpiedziņu. No šiem galvenajiem hibrīdmodeļiem 51% veido “Yaris Hybrid”, veinlaikusveidojot apmēram pusi no visiem pārdotajiem “Yaris” automobiļiem. Savukārt “Toyota Auris” ir C jeb vidējā izmēra auto segmenta līderis – no visiem pārdotajiem “Auris” automobiļiem 36% ir ar hibrīdpiedziņu.

Autotirgotājs “Wess” ir autorizētais “Toyota” un “Lexus” dīleris. Uzņēmums pārvalda trīs autocentrus, kuros tiek nodrošināta jaunu un mazlietotu automobiļu tirdzniecība, pilns autoservisa pakalpojumu klāsts, auto daļu tirdzniecība, kā arī auto iegādes finansējuma risinājumi un apdrošināšanas pārdošana. “Wess” apgrozījums 2015.gadā bija 33,541 miljons eiro, bet peļņa – 458 715 eiro. “Wess” dibināta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 213 430 eiro.

Saistītās tēmas: BaltijaHibrīdautotoyota

youtube icon
Abonēt youtube