Prezentējot savu jauno filmu Kambodžā, Andželīna Džolija paziņoja, ka šī valsts kļuvusi kā “atdzimšana” viņai.

Aktrise sniedza ekskluzīvu interviju  BBC pirms filmas “First They Killed My Father” pirmizrādes – bērnībā genocīdu redzējuša aculiecinieka stāsts.

Pēc Andželīnas vārdiem, filmas mērķis, kur viņa piedalījās režisora lomā, ir palīdzēt Kambodžas iedzīvotājiem atklāti pastāstīt par dziļām brūcēm, ko viņi ieguva tajā periodā.

Genocīda laikā šajā valstī nomira 2 miljoni cilvēku.

Džolija pirmo reizi ieradās Kambodžā 2001. gadā, filmējoties kino par Laru Kroftu – kapeņu izlaupītāju.

Vēlāk Kambodžā viņa adoptēja savu pirmo dēlu Meddoksu.

“Es atbraucu uz šo valsti, iemīlējos tās iedzīvotājos un uzzināju tās vēsturi. Un tad es sapratu, cik maz īstenībā zinu par apkārtējo pasauli. Šī valsts man kļuva kā atdzimšana. Un es vienmēr būšu pateicīga šai valstij,” saka aktrise.

Filma “No sākuma viņi nogalināja manu tēvu” ir uzfilmēta pēc Lun Vinas grāmatas motīviem.

Viņai bija pieci gadi, kad Sarkano khmeru režīms Pola Pota pakļautībā, kas valdīja valstī no 1975. līdz 1979. gadam, lika viņas ģimenei pamest savu māju galvaspilsētā Pnompeņā.

Pēc dažiem datiem, apmēram 2 miljoni cilvēku – gandrīz ceturtā daļa no visas valsts iedzīvotājiem – nomira no bada un nežēlīgām rīcībām.

“Es nolēmu, ka šis karš un tas, kas notika ar šiem cilvēkiem pirms 40 gadiem, nebija izprasts pietiekami,” saka Džolija.

Filma lielākoties ir atskaņota khmeru valodā, un lai arī pēc režisores vārdiem viņa tiecās pēc tā, lai pasaule labāk saprot to, kas notika Kambodža, viņa cer arī uz to, ka tā atstās iespaidu arī uz vietējiem iedzīvotājiem.

Pasaules pirmizrādi filma piedzīvoja tempļu kompleksā Ankorvatā, kur filmēta arī lielākā “Lara Krofta” daļa.

Uz pasākumu kopā ar Džoliju un viņas sešiem bērniem ieradās arī Kambodžas karalis Norodoms Siamoni, kurš 2005. gadā izsniedza aktrisei valsts pilsonību.

Tajā dienā viņa pirmo reizi parādījās publikai kopš pagājušā gada septembra, kad izšķīrās no Breda Pita.

Viņi bija kopā no 2004. gada, taču oficiāli apprecējās tikai 2014. gadā.

“Tas bija grūti. Daudzi cilvēki atrodas šādā situācijā. Visa mana ģimene pārdzīvoja smagus brīžus. Bet visa mana uzmanība ir koncentrēta uz mūsu bērniem…” atzīstas aktrise.

“Mēs esam ģimene un vienmēr tāda paliksim, un tas palīdz man saņemties. Es tieku galā un atrodu izeju no situācijām, darot tā, lai mēs kļūstam stiprāki un tuvāki,” piebilda viņa.

Nesen “New York Times” Džolija uzrakstīja rakstu par imigrantu iebraukšanas aizliegumu no septiņām musulmaņu valstīm, ko tik ļoti vēlas Donalds Tramps. Tajā viņa aicina Ameriku pieņemt lēmumus, balstoties uz faktiem, nevis bailēm.

Viņa nerunāja konkrēti par Trampu, taču teica, ka “amerikāņu tauta – ir vairāk nekā jebkāds prezidents.”

“Es ticu savai valstij. Tiem principiem, uz kādiem tā ir celta, tām vērtībām, kas tai ir dārgas. Es uzskatu, ka daudz no tā, ko mēs dzirdam, kas veidots kā baiļu izplatīšana vai naids, vai cilvēku sadalīšana pēc rasu piederības vai pārliecības, īstenībā ir svešs Amerikai.”

“Un kas ir pārsteidzoši, mēs redzam, kā cilvēki visā pasaulē sāk iestāties par savām pilsoņu tiesībām un par to, kam viņi tic. Mēs Amerikā dzirdam, kā cilvēki saka: “Tas nav amerikāņiem raksturīgi, tas nav konstitucionāli. Un es arī tā uzskatu.”

https://www.youtube.com/watch?v=kqcPMWOIXps

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: Andželīna DžolijaintervijaKambodža

youtube icon
Abonēt youtube