Simona De La Rū ir dejotāja, personīgā trenere un populārā kardiotreniņu programmas “Body by Simone” radītāja. Viņas vadītajās dejas/fitnesa nodarbībās ikviena kliente iegūst ķermeņa spēku, attīsta sevis mīlēšanu un rada neizmērojamu prieku.

Vai zini, kādi ir šī gada fitnesa mērķi? Jautri, iedvesmojoši vingrojumi. Tieši tādi tev būtu jāizvēlas, lai justos labi. Tā kā mūsu ikdiena ir pārpildīta ar nopietniem, atbildīgiem uzdevumiem un pienākumiem, mēs katra esam pelnījušas vismaz mirkli atelpas un labu sajūtu. Ja vēlamies sasniegt vislabākos rezultātus, taču nevēlamies konkurēt ar citiem un lūkoties pār plecu sporta zālē, tad izvēlies dejošanu. Jautrība, kustības un lieliski rezultāti.

Lūk, iemesli, kādēļ trenažieru zāli aizstāt ar deju nodarbībām.

♦ Tās ir nopietns treniņš visam tavam ķermenim: dejojot mēs nodarbinām visu ķermenim. Mēs trenējam līdzsvaru,  stabilitāti, ķermeņa elastību un vispārējo spēku. Ikviens vingrinājums veido liesos muskuļus, kā arī dedzina kalorijas. Kā arī veicina vielmaiņu.

♦  Tu neieslīgsti rutīnā: kad sāc ar sportu nodarboties regulāri, ar laiku vingrojumi kļūst apnicīgi, jo nepārtraukti tiek darīts viens un tas pats. Kaut arī dejas ir saistītas ar nepārtrauktu kustību, tās nekas nebūs vienādas. Ķermenis tiks izaicināts ik reizi. Nepārtraukti mainās temps, ritms. Tas novērš garlaicības iespējamību. Dejošana nav kā skriešana, peldēšana vai airēšana, kur trenēti tiek visu laiku vieni un tie paši muskuļi.

♦ Deja ir lieliska pašizpausme: deja ir vienīgais sporta veids, kurā tu vari radoši izpausties. Jāpiemin, ka tieši radošajām, mākslinieciskajām izpausmes iespējām piemīt terapeitiskas īpašības. Pētījumi liecina, ka šādām sevis pašizpausmēm piemīt dziednieciskas īpašības. Katra deju kustība veidojas atkarībā no tā, kāds ir tavs noskaņojums, kas nozīmē, ka kustības nekad nebūs identiskas. Šāda simbioze starp to, kā jūties un kā kusties, uzlabo pašapziņu, pašcieņu un to, kā mēs izpaužam savas emocijas.

♦ Tu pilnveido savu garīgo meistarību: dejojot tiek maksimizēta smadzeņu darbība. Kamēr kustini savu ķermeni, smadzenes strādā, lai atcerētos ritmu un attiecīgās kustības. Pētījumi liecina, ka dejošana palīdz prātam justies jaunam, ātram, uzmanīgam, atvērtam un labākais – veselīgam, gluži tāpat kā ķermenim. Atslēga ir tajā, ka dejošanas laikā tiek aktivizētas vairākas smadzeņu funkcijas – kinētiskā, racionālā, muzikālā un emocionālā. Tas nozīmē, ka, vienlaikus trenējot ķermeni, trenēts tiek arī prāts.

♦ Dejot ir jautri un forši: ir svarīgi, lai fiziskās aktivitātes tev patiktu. Tas nodrošina to, ka nospraustie mērķi ilgs vairāk nekā tikai mēnesi. Trenažieru zāle parasti tiek izmantota ātriem, konkrētiem treniņiem, tomēr dejošana ir vairāk nekā pieredze, emocijas, notikums. Un tu nekad nezini, ko gaidīt. Šie apstākļi rada vēlmi nepamest iesākto un ar smaidu uz sejas doties sasniegt mērķus. Papildus tam, ka tā ir pozitīva aktivitāte, arī tavam prātam ir patīkamāk, un tas labprātāk padodas izaicinājumiem.


Foto: Twenty20

Saistītās tēmas: dejošanaskaistumsSports

youtube icon
Abonēt youtube