Satriecoši garšīgi, sulīgi, vienkārši un veselīgi cepumi, kas būs lielisks našķis pat tad, ja veselīgam dzīvesveidam esi pateicis nopietnu “jā”! 

Cepumiņi, kuri nekādi neietekmēs tavu jaunā gada apņemšanos!

Sausās sastāvdaļas:

♦ bezglutēna auzu pārslas
♦ 1 glāze nesaldinātu kokosriekstu skaidiņu
♦ 1/2 glāze mandeļu miltu
♦ 1 ēdamkarote kanēļa
♦ 1/2 tējkarote cepamā pulvera
♦ 1/2 tējkarote cepamās sodas
♦ 1/4 tējkarote sāls

Mitrās sastāvdaļas:

♦ sajauktas 2 ēdamkrotes smalcinātu linsēklu ar 6 ēdamkarotēm silta ūdens (masai ļauj 10 minūtes ievilkties)
♦ 1/4 glāzes kausētas kokosriekstu eļļas
♦ 1/2 glāze dabiska, nesālīta, krēmveida mandeļu sviesta
♦ 2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura
♦ 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Piedevas:

♦ 1/2 glāze smalcinātu mandeļu
♦ 1/2 melnā šokolāde, sasmalcināta
♦ 2 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu
♦ 2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu

1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru.

2. Lielā bļodā sajauc kopā sausās sastāvdaļas: auzu pārslas, kokosriekstu skaidiņas, miltus, kanēli, cepamo pulveri, sodu un sāli.

3. Vidējā bļodā sajauc visas mitrās sastāvdaļas. Pēc tam tās ielej sauso sastāvdaļu bļodā. Ar silikona lāpstiņu vai koka karoti visas sastāvdaļas samaisi viendabīgā masā. Iejauc tajā mandeles, šokolādi, dzērvenes un saulespuķu sēklas.

4. Tagad no masas veido aptuveni divu ēdamkarošu daudzuma cepumiņus. Liec masu uz cepamā papīra un ar dakšu šo masu saplacini. Cepšanas laikā cepumi neizplešas, tādēļ tos vari droši likt cieši blakus vienu otram. Cep apmēram 8 – 12 minūtes.

Lai labi garšo! :)


Avots

Saistītās tēmas: bez glutēnacepumikulinārijarecepte

youtube icon
Abonēt youtube