Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 līdz 27.februārim rīko informatīvo akciju “Es izvēlos runāt”, kuras mērķis būs sniegt atbalstu cīņai pret jebkāda veida neiecietību jeb mobingu un palīdzēt tās atpazīšanā un seku mazināšanā, informēja Labklājības ministrijā (LM).

Akcijas mērķis ir informēt cilvēkus par to, kur iespējams vērsties pēc palīdzības mobinga gadījumā.

Kā skaidro LM, par neiecietību jeb mobingu tiek dēvēts psiholoģiskā terora veids, kad viens vai vairāki klasesbiedri sistemātiski naidīgā un neētiskā veidā vēršas pret savu vienaudzi. Neiecietība var būt fiziska, verbāla vai sociāla, piemēram, ignorēšana, nedraudzēšanās.

Kā norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Dace Āķe, prevencija jeb neiecietības novēršana jau laicīgi ir pats spēcīgākais ierocis pret neiecietību, veidojot izglītības iestādēs draudzīgu, drošu un pieņemošu vidi, kas atbalsta katru audzēkni, novēršot iespēju paust neiecietību, nopietni reaģējot uz jebkuriem signāliem par izsmiešanu, kā arī nodrošinot pieaugušo iesaistīšanos, ja bērni saskārušies ar ņirgāšanos.

 

Akcijas laikā ikvienam ir iespēja zvanīt uz uzticības tālruni 116111 un ziņot par vardarbības gadījumiem, saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju.

 

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: Atbalsta CentrsbērniUzticības Tālrunis

youtube icon
Abonēt youtube