Zināms, ka antibiotiku lietošana parasti ir pēdējais veids, kā ārstēt kādu saslimšanu. Zināms arī tas, ka antibiotiku pārlieku ilga lietošana var novest pie nepatīkamām sekām.
Saskaņā ar healthline.com, antibiotiku pārlieku lietošana noved pie dažādām veselības problēmām:
♦ Antibiotikas var palielināt fatālu diarejas gadījumu maziem bērniem;
♦ Antibiotikas nelabvēlīgi ietekmē kuņģa floru;
♦ Antibiotikas nogalina ne tikai sliktās, bet arī labās baktērijas;
♦ Antibiotikas var novest pie gonorejas.
Starp citu, antibiotikas ir ne tikai dārgas, bet sadārdzina arī slimnīcu darbību.
Tādēļ tā vietā, lai lietotu antibiotikas, tiklīdz esi saslimis, sāc ar imunitātes uzlabošanu ar dažādiem dabīgiem augiem un produktiem, kuriem piemīt antibakteriālas un antivīrusu īpašības, kas pasargās no saslimšanas.
Šie augi un produkti tiek saukti par dabīgajiem antibiotiķiem, tie palīdz saglabāt labo baktēriju balansu tavā organismā un attīra asinis dabīgā ceļā, bez blakusparādībām.
Iespējams, šie augi un produkti jau atrodas tavā virtuvē.
Garšvielas: oregano, timiāns, kanēlis, kurkuma, rozmarīns, baziliks, ķiploki, anīss, ingvers, fenhelis, kajēnas pipari un čili pipari.
Fermentēta pārtika: probiotiskais jogurts, ābolu etiķis, marinēti gurķi.
Medus un kokosriekstu eļļa ir lieliski produkti, lai uzlabotu imūnsistēmu un palīdzētu organismam cīnīties ar infekcijām.
Dārzeņi: sīpoli, brokoļi, kalē kāposti, parastie kāposti lieliski cīnās ar vīrusiem.
Tādēļ iekļauj šos produktus, augus un garšvielas savā ēdienkartē, lai saglabātu ķermeni un imūnsistēmu spēcīgu.