Ja esi no tiem cilvēkiem, kas dievina gatavot un vēlas izmēģināt daudz jauna, bet nereti tam neatliek laiks?
Piedāvājam vienkāršu, ātru un lielisku variantu, kā pagatavot kārdinošu uzkodu, kas garšos ikvienam. Tu nebūsi vīlies!
Sastāvdaļas:
♦ rauga mīkla
♦ 100 grami mocarellas siera
♦ 1/4 glāzes sālīta sviesta
♦ 2 tējkarotes mīļāko zaļumu garšvielu
♦ divas saspiestas ķiploku galviņas
Līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsē krāsni. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru vai pergamenta papīru.
Rauga mīklu sadali vienādās daļās tā, lai no katras daļas varētu izveidot nelielu bumbiņu. Izrullē katru mīklas bumbiņu tā, lai tā izveido apaļu plāksnīti.
Sagriez mocarellas sieru tā, lai tas lieliski iederētos uz mīklas plāksnītes. Sieram jābūt tik lielam, lai to viegli varētu ieskaut mīklā, izveidojot tādu kā bumbiņu. Mīklai pilnībā jāapskauj siers. (Ja ir vēlme, sieram klāt var pievienot arī salami, bekonu vai citu gaļu pēc izvēles.)
Gatavās mīklas bumbiņas liec uz cepamās pannas. Ņem sviestu, tam virsū liec samīcītos ķiplokus. Pēc tam ūdens peldē izkausē sviestu kopā ar ķiplokiem. Pēc vēlmēm pievieno arī izvēlētās garšvielas.
Kad sviests uzkusis, ar silikona otiņu pārsmērē mīklas bumbiņas. Liec krāsnī uz apmēram 13 minūtēm vai tik ilgi, kamēr bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.
Ņem ārā no krāsns, ļauj atdzist apmēram 5 minūtes un pasniedz ar kādu iecienītu mērci vai baudi tāpat! 🙂