44 gadus vecais mākslinieks Abrahams Puenševals (Abraham Poincheval) cer izjust “ģeoloģisko laiku”. Tā viņš tuvāko nedēļu pavadīs kaļķa ieža dziļumos.

Ieža lomu spēlēs 12 tonnas smagais akmens, ko novietos Parīzes galerijā “Palais de Tokyo”.

Mākslinieks saka, ka atrodoties iemūrējumā, viņš kļūs par akmens sirdi.

Viņa ķermeņa kontūras, kā arī gaisa atveres tika sākotnēji izcirstas masīvā akmens gabalā. Ir vieta ūdenim, ēdienam un kaltētai gaļai. Speciāli sensori, savienoti ar vadiem, sekos viņa sirds darbībai un nodrošinās avārijas video.

Trešdien uz galeriju uzaicināti žurnālisti novēroja to, kā darbinieki savienoja abas akmens puses vienā veselā gabalā.

Eksperimenta laikā Puenševals cer izjust saikni starp vēl “dzīvu” nesen  no karjera iegūtu akmeni un viņa personīgo ķermeni un elpu.

Tualetes vietā viņš izmantos tukšas ūdens pudeles un mazu konteineri, bet nepatīkamas smakas, pēc mākslinieka domām, absorbēs akmens.

Viņš uzskata, ka par galveno pārbaudi kļūs nevis fiziskas grūtības, bet psiholoģiskas – saglabāt realitātes izprašanu.

Šī nebūt nav pirmā līdzīga eksperimenta pieredze, ko mākslinieks veic slēgtā telpā. Pirmīt viņš jau ir pavadījis 13 dienas lāča izbāzenī, nedēļu – 20 metru augstumā Parīzes centrā, bet vēl vienu nedēļu – pazemes lūka zem grāmatu veikala Marseļā un pat peldēja pa upi, atrodoties milzīgā plastmasas pudelē.

Capture

Capture

Ja viņš izturēs šo pārbaudi, Puenševals plāno desmit olu perēšanu, kam nepieciešamas 3-4 nedēļas.

Taču galvenā un pati ambiciozākā tēma ir iemācīties staigāt pa mākoņiem. Viņš atzinās, ka to trenējas jau piecus gadus, tomēr pagaidām nav ticis pārāk tālu.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: Abraham PoinchevalMāklinieks

youtube icon
Abonēt youtube