Apdrošināšanas sabiedrībā “Balta” šogad nepilnos divos mēnešos saņemti 59 atlīdzību pieteikumi nekvalitatīva ceļa seguma dēļ, un zaudējumu segšanai rezervēti vairāk nekā 20 000 eiro.

Savukārt pērn kopā par šādiem negadījumiem pieteiktas 389 atlīdzības, un atlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 120 000 eiro.

“Līdz ar pavasara iestāšanos bedres veidojas straujāk, īpaši ielās ar novecojušu asfaltbetona segumu un augstu satiksmes intensitāti. No pieredzes zinām, ka vairākumā gadījumu – 70% – bedru dēļ tiek bojātas automašīnu riepas un diski, tomēr mēdz notikt arī daudz nopietnāki negadījumi, kā rezultātā spēkratam nodarītie bojājumi var sasniegt pat vairākus desmitus tūkstošu eiro,” paziņojumā medijiem raksta “Baltas” atlīdzību direktors Ingus Savickis.

“Baltas” statistika liecina, ka vislielākais negadījumu skaits vērojams ziemā un pavasarī Janvāris un februāris ir tie ziemas mēneši, kuros visbiežāk var sagaidīt salu, sniegu un atkusni, tātad straujas temperatūras svārstības. Ceļa segumam šādi laika apstākļi plaisas padara lielākas, bet bedres – dziļākas. Tāpēc mainīgos laika apstākļos autovadītāji aicināti uzmanīties un rūpīgi izvērtēt izvēlēto braukšanas ātrumu, ievērojot katrā ceļa posmā norādīto ātruma ierobežojuma zīmi, kā arī drošības labad samazinot braukšanas ātrumu tajos ceļa posmos, kuros redzams, ka ceļa segums nav kvalitatīvs.

Pēdējos trīs gados par negadījumiem nekvalitatīva ceļa seguma dēļ “Balta” izmaksājusi teju 257 000 eiro. Līdz šim lielākā atlīdzība, ko izmaksājusi “Balta” bedraina ceļa dēļ, ir 50 590 eiro. Konkrētajā gadījumā spēkratam, iebraucot bedrē, pārsprāga aizmugurējā riepa, kā rezultātā automašīna avarējusi.


Foto: LETA

youtube icon
Abonēt youtube