ASV imigrācijas iestādes ir nolēmušas liegt iebraukšanu valstī 21 gadu vecam Sīrijas kinematogrāfistam Haledam Hatibam, lai gan viņa veidota filma “The White Helmets” (“Baltās ķiveres”) par Sīrijas pilsoņkaru ir nominēta “Oskaram” labākās dokumentālās īsfilmas kategorijā.

Saskaņā ar ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas iekšēju saraksti, kuru redzējusi ziņu aģentūra “Associated Press” (AP), Iekšzemes drošības ministrija ir nolēmusi pēdējā brīdī bloķēt Hatiba braucienu uz Losandželosu, kur svētdien notiks ASV Kinoakadēmijas balvu “Oskars” pasniegšanas ceremonija.

Hatibam bija paredzēts sestdien ierasties Losandželosā ar aviokompānijas “Turkish Airlines” reisu no Stambulas. Viņa plāni tomēr tika izjaukti, jo ASV amatpersonas ir atradušas “necienīgu informāciju” par viņu.

Iekšzemes drošības ministrija atteicās komentēt šo ziņu. “Necienīga informācija” ir plaša kategorija, kas var ietvert visu no saistības ar terorismu līdz pasu režīma pārkāpumiem.

“The White Helmets” ir pērn uzņemta britu dokumentāla īsfilma, kas vēsta par Sīrijas Civilās aizsardzības brīvprātīgo glābēju, kuri pazīstami arī kā “baltās ķiveres”, ikdienas operācijām. Tās veidošanā piedalījušies četri kinematogrāfisti, tai skaitā Hatibs.

 


 

Saistītās tēmas: Haleds HatibsOskarsThe White Helmets

youtube icon
Abonēt youtube