Lietuvas valdība plāno likvidēt piekto daļu amatu valdības kancelejā, pirmdien paziņoja Lietuvas valdības preses dienestā.

“Plānots 2017.gada 18.jūlijā sākt jaunu valdības biroja struktūru. Amatu skaits samazināsies no 210 līdz 170, tas ir par apmēram 20% jeb 40 amatu vietām,” lasāms valdības paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Aplēses liecina, ka jaunais plāns ļaus mēnesī ietaupīt ap 65 tūkstošiem eiro algās un 12 tūkstošiem eiro darbavietu uzturēšanas izmaksās, kas ietver datorus, elektrību, apkuri un citas ar darbavietas nodrošinājumu saistītas izmaksas. Gada laikā restrukturizācija Lietuvas valdībai ļaus ietaupīt ap 924 tūkstošiem eiro.

Tomēr valdībai būs jāizmaksā kompensācija cilvēkiem, ar kuriem darba attiecības tiks izbeigtas.

“Ir noslogoti un ir brīvi cilvēki, domāju, ka galvenais nav reformēt, lai samazinātu strādājošo skaitu, bet gan restrukturizēt to, ko valdības kancelejas dara. Tādēļ mēs turpmāk koncentrēsimies uz rezultātiem, projektu pārvaldību, stratēģisko izlūkošanu, mūsu lēmumi būs balstīti uz analīzi, tā rezultātā būtiski mainīsies funkcijas,” klāstīja Lietuvas valdības kanclere Milda Dargužaite. Viņa teica, ka kancelejā būs cilvēki, kas atbildīgi par reformu īstenošanu, projektu vadītāji sadarbosies ar visām ministrijām, ekspertiem, neatkarīgiem cilvēkiem, lai reformas īstenotu dzīvē.

Lietuvas valdības paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem teikts, ka pašreizējais valdības kancelejas sniegums ir neefektīvs, daudzas funkcijas pārklājas un galvenā uzmanība pievērsta procesam, nevis rezultātam, tādēļ nav sasniedzama pienācīga pakalpojumu kvalitāte un nemainās pārvaldības sistēma.

“Uzskatām, ka pēc strukturālo reformu pabeigšanas atlikušajās ministrijās valdības kanceleja spēs turpināt samazināt darbinieku skaitu,” pirmdien žurnālistiem sacīja Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

Pēc stāšanās amatā 2016.gada beigās Skverneļa vadītā valdība par vienu no savām prioritātēm noteica valsts sektora restrukturizāciju. Ieceļot valdības kanclera amatā Dargužaiti, kas agrāk bija ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūras “Invest Lithuania” vadītāja, pērn decembrī Skvernelis solīja pārmaiņas valdības kancelejā.

Saistītās tēmas: amatsKancelejaLietuvaValdība

youtube icon
Abonēt youtube