Austrija bargāk vērsīsies pret patvēruma meklētājiem, kuru lūgumi noraidīti un kuri atsakās pamest valsti, otrdien nolēmusi valdība.

“Tas ir signāls cilvēku kontrabandistiem,” žurnālistiem pēc valdības sēdes paziņoja aizsardzības ministrs Hanss Pēters Doskocils.

Jaunie noteikumi spiedīs migrantus ātri pamest Austriju, ja viņu lūgumi pēc patvēruma vai bēgļu statusa tiks noraidīti.

Tiem, kuri atteiksies atstāt valsti, tiks atņemti sociālie pabalsti.

Austrijas valdība arī plāno noteikt šādiem migrantiem 5000 līdz 15 000 eiro lielas sodanaudas.

Migranti arī varēs tikt aizturēti un piespiedu kārtā deportēti, ja atteiksies labprātīgi atstāt valsti. Maksimālais aizturēšanas periods palielināts no desmit mēnešiem līdz 18.

Austrijā dzīvo aptuveni 4000 cilvēku, kuru lūgumi pēc patvēruma piešķiršanas ir noraidīti. Puse no šiem cilvēkiem nevar pamest valsti medicīnisku iemeslu dēļ vai tādēļ, ka ir nepilngadīgi, liecina Iekšlietu ministrijas dati.

Lai ierobežoti imigrāciju, Austrijas valdība pēdējos mēnešos pieņēmusi virkni pasākumu, šādi cenšoties arī nepieļaut vēlētāju nosliekšanos par labu galēji labējai Brīvības partijai (FPÖ).

Tostarp samazināti bērnu kopšanas pabalsti vecākiem, kuru bērni nedzīvo Austrijā, imigranti no Eiropas Savienības (ES) valstīm ir izslēgti no jaunās nodarbinātības programmas un imigrantiem tiek prasīts mācīties vācu valodu.

Saistītās tēmas: AustrijaImigrantipatvērumsValdība

youtube icon
Abonēt youtube