Šauļu apgabaltiesa otrdien atzina par vainīgiem spiegošanā bijušo Lietuvas Bruņoto spēku virsnieku un Krievijas pilsoni, kuriem piespriesta reāla brīvības atņemšana, aģentūru BNS informēja tiesas preses pārstāvis Vītauts Jončs.

Krievijas pilsonim Sergejam Moisejenko par spiegošanu piesprieda desmit gadu un sešu mēnešu cietumsodu. Viņš notiesāts arī par nelegālu liela daudzuma munīcijas, sprāgstvielu un kaujas granātu glabāšanu.

Savukārt bijušajam Lietuvas Bruņoto spēku aviobāzes virsniekam Sergejam Pusinam par spiegošanu piesprieda piecu gadu cietumsodu.

Tiesa secināja, ka Pusins ievāca un no 2012.gada līdz 2014.gada beigām nodeva Krievijas izlūkošanas dienestiem informāciju par Lietuvas Bruņotajiem spēkiem, NATO patrulēšanas misijas Baltijas valstu gaisa telpā darbību, militāro vienību dislokācijas vietām, operācijām Afganistānā, bezpilota lidaparātu tālvadības iespējām, to lidojumiem un iespējamām dislokācijas vietām.

Krievijas izlūkiem tika nodotas Lietuvas Aizsardzības ministrijas dokumentu kopijas, vairāku Lietuvas Bruņoto spēku aviobāzes virsnieku personīgās lietas. Daļa šo dokumentu bija slepeni un ietvēra dienesta noslēpumu.

Ar tiesas lēmumu konfiscēta Moisejenko garāža un automašīnā, bet kratīšanas laikā izņemts Pusina dators.

Lietuvas pilsonim Ainam Kazlauskam, kurš šajā lietā apsūdzēts par nelikumīgu sprāgstvielu, rokas granātu un munīcijas glabāšanu, piespriests divu gadu un astoņu mēnešu nosacīts cietumsods ar divu gadu pārbaudes laiku. Kazlausks spiegošanā netika apsūdzēts.

 


Foto: flickr

Saistītās tēmas: CietumsodsSergejs MoisejenkoSpiegošana

youtube icon
Abonēt youtube