Finanšu ministrijas (FM) iekšējā audita speciālisti apmācīs Horvātijas ekspertus,  informēja ministrijā.

Šodien Horvātijā oficiāli tika atklāts Eiropas Savienības (ES) iestāžu sadarbības instrumenta projekts “Twinning”, kurā augsta līmeņa iekšējā audita speciālisti no Latvijas un Nīderlandes gada garumā apmācīs Horvātijas speciālistus, lai attīstītu turpmāko Horvātijas iekšējās kontroles sistēmu, kā arī izstrādātu metodiku iekšējās kontroles sistēmas jomā.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) videouzrunā projekta dalībniekiem norādīja uz auditoru būtisko lomu valsts finanšu interešu uzraudzībā.

“Attīstot spēcīgu iekšējās kontroles sistēmu, mēs varam nodrošināt valsts līdzekļu izmantošanu tikai un vienīgi paredzētajam mērķim, tādējādi ievērojami samazinot risku tā ļaunprātīgai izmantošanai un finanšu pārkāpumiem. Šis projekts ir lieliska iespēja ES dalībvalstu ekspertiem savstarpēji apmainīties ar pieredzi, pārņemt labāko praksi un apgūt jaunas prasmes valsts kopējo interešu aizstāvībai,” atzina Reizniece-Ozola.

Šī projekta ietvaros Latvijas iekšējā audita speciālistiem būs iespēja pārņemt starptautisko praksi un piemērot to FM mērķu sasniegšanai. Tāpat būtiska ekspertu kompetenču stiprināšana un profesionālā attīstība, kā arī Latvijas atpazīstamības veicināšana starptautiskā līmenī kvalificētu ekspertu pakalpojumu jomā.

“Twinning” ir ES instruments iestāžu sadarbībai starp ES valstu pārvaldes iestādēm un partnervalstīm. Projekts “Iekšējās kontroles sistēmas un darba metodikas turpmāka attīstība Horvātijā” sākts šā gada janvārī un tā ieviešanas ilgums ir 12 mēneši.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: FMTwinning

youtube icon
Abonēt youtube