Red Bull Illume – lielākais starptautiskais konkurss, kas veltīts ekstrēmo sporta veidu fotografēšanai un filmēšanai. Pirms 10 gadiem notika pirmo Red Bull uzvarētāju ceremonija. Ar lieliem panākumiem konkurss notika 4 reizes: 2007., 2010., 2013. un 2016. gadā. Kopumā konkursam tika nosūtītas 35 000 fotogrāfiju no 5642 fotogrāfiem no 120 valstīm. Pēdējo 10 gadu laikā konkurss finālistu darbus izvietoja izstādēs, kultūras centros visā Eiropā, ASV un Kanādā.

Pēc noteikumiem ekstrēmā sporta veida fotogrāfijas tika ievietotas tikai specializēta loka publikācijās un reti sasniedza plašāku auditoriju. Bez pārspīlējuma var teikt, ka fotokonkurss Red Bull Illume ir veicinājusi šo tendenci pasaules fotogrāfijā.

Skaidrojot fotokonkursa mērķi, Ulričs Grills, Red Bull dibinātājs, sacīja: “Dzīvē ir kas nozīmīgāks par bagātību un īpašumiem. Tie ir iespaidi, kurus piedzīvojam. Tie ir daudz svarīgāki. Un tieši to atspoguļo Red Bull Illume. Demonstrējot šos brīnišķīgos mirkļus un veicinot āra aktivitātes, mēs varam apvienot līdzīgi domājošus cilvēkus, kuriem turpmāk iespējams dalīties sajūtu piedzīvojumā.”

Red Bull Illume 2016. gada konkursa absolūtais uzvarētājs. Velosipēdists uz Velna tilta. Fotogrāfijas autors: Lorenzs Holders.

Uzvarētājs kategorijā “Jaunā māksla”. Foto autors: Lorenzs Holders.

Uzvarētājs kategorijā “Spārni”. Foto autors: Mikijs Visuedels.

Uzvarētājs kategorijā “Fotogrāfija ar mobilo tālruni”. Foto: Vegards Āsens.

Uzvarētājs kategorijā “Spēļu laukums”. Foto: Lorenzs Holders.

Uzvarētājs kategorijā “Pietuvinājums”. Foto: Deniss Klero.

Saistītās tēmas: ekstrēmiFotogrāfijaRed Bull IllumeSports

youtube icon
Abonēt youtube