Veselīgi, sātīgi un noteikti patīkami arī acij. Jāteic, šī ir ārkārtīgi vienkārša un salīdzinoši ātra recepte, kuras pagatavošanai nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas, bet rezultātā iznāk lielisks vakariņu variants. 

Tālāk redzamā recepte ir pamata recepte, kurai vēlāk pēc vēlmēm var pievienot daudz dažādu piedevu, piemēram, mērces, kādu sautētu spinātu, svaigu tomātu, artišokus, sēnes, olīvas.

Pagatavošanas laiks: 50 minūtes
Sastāvdaļas:

♦ 4 vistas filejas
♦ 250 grami svaiga mocarellas siera, sagriezts 8 šķēlēs
♦ 340 grami marinētas sarkanās paprikas
♦  sauja bazilika lapu
♦ 1/4 glāze svaigi rīvēta parmezāna siera
♦ itāļu garšvielas
♦ sāls, pipari pēc garšas

untitled-2

1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Ietauko trauku, kurā kārtosi garšīgās vistas filejas.

2. Ņem vistas fileju, to gareniski pārgriez uz pusēm, bet ne pilnībā. Izveido tādu kā taureni. Griez tā, lai vari piepildīt ar pārējām sastāvdaļām.

3. Vistas filejas atvērtā veidā liec cepamajā traukā. Pārkaisi atvērto vistas filejas daļu ar itāļu garšvielām pēc vēlmēm, pārkaisi arī ar sāli un pipariem. Pēc tam liec papriku, baziliku un vienu mocarellas siera šķēli. Aizver vistas fileju, ieskaujot pildījumu. Pārkaisi atkal ar garšvielām.

untitled-3

4. Liec krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, lai vistas filejas vairs nav rozā. Kad tas ir noticis, izņem tās no krāsns, pārliec pāri ar atlikušo mocarellas sieru, pārkaisi ar parmezāna sieru un liec atkal krāsnī augstākajā nodalījumā, lai siers izkūst un kļūst brūns.

5. Ņem ārā no krāsns un baudi! 🙂

Avots

Saistītās tēmas: kulinārijamocarellareceptevistas fileja

youtube icon
Abonēt youtube