Malaizijas ārlietu ministrs sestdien paziņoja, ka izraidījis Ziemeļkorejas vēstnieku par Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama slepkavības izmeklēšanas kritizēšanu.

Ārlietu ministrs Anifa Amans paziņoja, ka sestdien Ziemeļkorejas vēstniecībai nosūtīts paziņojums, ka vēstniekam Kanam Čolam 48 stundu laikā jāpamet valsts.

Anifahs norādīja, ka šonedēļ Malaizija pieprasīja Ziemeļkorejas atvainošanos par kritikas izteikšanu izmeklēšanai par Kima Čennama noslepkavošanu Kualalumpuras lidostā 13.februārī.

Tā kā atvainošanās netika izteikta un nešķita, ka tiks izteikta, Malaizija nolēmusi izraidīt vēstnieku.

Kā ziņots, Malaizija trešdien divām sievietēm izvirzīja apsūdzības slepkavībā par Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama noindēšanu.

Vjetnamietei Doanai Thi Hiongai un indonēzietei Siti Aišahai oficiālas apsūdzības tika izvirzītas Kualalumpuras tiesā prāvu policijas spēku klātbūtnē.

Ja tiesa atzīs sievietes par vainīgām, viņām var tikt piespiests nāvessods.

Malaizijas varasiestādes izsludinājušas meklēšanā vēl septiņus Ziemeļkorejas pilsoņus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar šo slepkavību. Četri no viņiem aizbēga no Malaizijas dienā, kad Kims Čennams tika nogalināts. Varasiestādes uzskata, ka viņi atgriezušies Ziemeļkorejā.

Slepkavība notika 13.februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Malaizijas varasiestādes uzskata, ka ziemeļkorejieši iedevuši Hiongai un Aišahai toksīnu, ar kuru sievietes pēc tam nosmērējušas Kimam Čennamam seju.

Viņš mira aptuveni 20 minūtes pēc uzbrukuma ceļā uz slimnīcu.

Dienvidkorejas izlūkdienests uzskata, ka četri aizdomās turamie ziemeļkorejieši ir no Ziemeļkorejas izlūkdienesta, pirmdien atklāja Dienvidkorejas likumdevēji.

Saistītās tēmas: MalaizijaVēstnieksZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube