Rīgas mikrorajonu sērijveida ēku īres dzīvokļu rentabilitāte pērn bieži vien ievērojami pārsniedza Rīgas centra pirmskara māju ienesīguma rādītājus, teikts nekustamo īpašumu kompānijas “Arco Real Estate” Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pārskatā.

Īres dzīvokļu rentabilitāte mikrorajonos pērn vidēji bija 6-12% gadā, taču šis īres segments bija ar lielāku risku un ne tik stabils, jo klienti bija vairāk pakļauti maksātnespējai, norādīts pārskatā. Centra īres dzīvokļu rentabilitāte ir ap 7-8% gadā.

Mikrorajonos bija divu veidu īres dzīvokļu piedāvājumi – sērijveida mājās ar vienkāršu vai labu telpu apdari, kā arī jauno projektu ēkās.

Jauno projektu ēkās dzīvokļu īres maksa pērn svārstījās no 400 eiro līdz 700 eiro mēnesī, norāda “Arco Real Estate”. Cenu augstākā robeža atbilda ļoti labas kvalitātes dzīvokļiem ar augstvērtīgu telpu apdari.

Vienkāršiem sērijveida dzīvokļiem ar agrāk veiktu telpu apdari vidējā īres maksa pērn bija no 150 eiro līdz 250 eiro mēnesī. Savukārt labas kvalitātes sērijveida dzīvokļu, kuros remonts veikts pēdējo 10 gadu laikā, īres maksas amplitūda bija no 200 eiro līdz 300 eiro mēnesī.

Lielākais pieprasījums pēc īres dzīvokļiem pērn novērots centram tuvākajos un lielākajos mikrorajonos – Purvciemā, Pļavniekos, Imantā un Āgenskalnā. Turklāt Āgenskalnā novērota īres maksu pieauguma tendence, jo šī apkaime pēdējos gados attīstās un atrodas salīdzinoši tuvu centram, teikts pārskatā.

Saistītās tēmas: DzīvokļiIenesīgumsRīga

youtube icon
Abonēt youtube