No šodienas saruks SIA ”Ventspils siltums” siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs,  pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

Ventspils iedzīvotājiem siltumenerģijas gala tarifs būs 54,9 eiro par megavatstundu (eiro/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa, kas ir par 5,8% mazāk, salīdzinot ar spēkā esošo tarifu.

Apstiprinātais gala tarifs sastāv no siltumenerģijas ražošanas tarifa – 43,08 eiro/MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifa – 10,79 eiro/MWh, kā arī no siltumenerģijas tirdzniecības tarifa – 1,03 eiro/MWh.

Regulators ir izvērtējis tarifu projektu un tarifus veidojošo izmaksu pamatojumu un secinājis, ka tarifu projekts ir pamatots un aprēķināts tādā apmērā, lai segtu ”Ventspils siltuma” siltumenerģijas apgādes pakalpojuma izmaksas. Lielāko izmaksu īpatsvaru veido kurināmā izmaksas (24,9%), pamatlīdzekļu nolietojums (24,7%) un darba samaksa ar sociālajām iemaksām (16,2%).

”Ventspils siltums” dibināts 19911.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,341 miljons eiro, bet vienīgais īpašnieks – Ventspils pilsētas dome. 2015.gadā uzņēmums strādāja ar 7,96 miljonu eiro apgrozījumu un guva 357 736 eiro peļņu.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: 'Ventspils siltums'Apkure

youtube icon
Abonēt youtube