Maiga un krēmīga siera kūka ar balto šokolādi, iemīļotajiem augļiem un patīkamu cepumu pamatni, kas neliks vilties nevienam saldumu mīlim.

Šī siera kūka lieliski derēs visiem dzīves gadījumiem, un to ir ļoti vienkārši pagatavot! 🙂

Sastāvdaļas:

♦ 250 grami saberztu cepumu (iesakām cepumus “Selga” ar iebiezināto pienu; ja nevēlies tik saldus, izvēlies parastos)
♦ 1/4 glāzes smalcinātu lazdu riekstu
♦ 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
♦ 750 grami krēmsiera
♦ 3/4 glāzes cukura
♦ 3 lielas olas
♦ 3/4 skābā krējuma
♦ 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
♦ 200 grami baltās šokolādes
♦ 400 grami zemenes (vai citi augļi, ogas)

Uzkarsē krāsni līdz 170 grādu temperatūrai. Pēc tam saberztos cepumus, lazdu riekstus un izkausēto sviestu samaisi viendabīgā masā. Ja masa ir pārāk irdena, pievieno vēl nedaudz kausētā sviesta. Pēc tam gatavo cepumu masu kārtīgi iepresē cepamajā formā (aptuveni 22 cm diametrs, ja vēlies lielāku, proporcionāli palielini sastāvdaļu daudzumu).

Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē balto šokolādi. Kamēr kūst šokolāde, sagatavo daļu no pildījuma. Ar mikseri sajauc kopā krēmsieru un cukuru. Pēc tam pa vienai pievieno olas, vienlaikus maisot masu. Pēc tam pievieno skābo krējumu un vaniļu. Pašās beigās pievieno izkausēto balto šokolādi (to pirms tam nedaudz padzesē). Samaisi tā, lai masa ir pavisam viendabīga.

Gatavo masu pārlej pāri cepumu pamatnei, izlīdzini visu un liec krāsnī uz apmēram 50 minūtēm. Pēc tam ar smalku, plānu nazi ap malām un istabas temperatūrā ļauj kūkai atdzist. Pēc tam, kad siera kūka atdzisusi, liec uz vismaz divām stundām ledusskapī.

Kad siera kūka pabijusi ilgāku laiku ledusskapī, ņem to ārā un dekorē ar izvēlētajiem augļiem, ogām.


Avots: littlesweetbaker.com

Saistītās tēmas: desertskulinārijareceptesiera kūka

youtube icon
Abonēt youtube