Ātrs, gards un vienkāršs pusdienu vai vakariņu variants visai ģimenei. Recepte ir ārkārtīgi vienkārša, bet noteikti neliks vilties garšas ziņā.

Negaidi, lai izmēģinātu, jo garšos izcili!

Sastāvdaļas:

♦ 3-4 vistas filejas
♦ sāls, svaigi malti melnie pipari
♦ 2 ēdamkarotes olīveļļas
♦ 1 daiviņa ķiploka, sasmalcināts
♦ 1/4 glāzes vistas buljona
♦ 1/2 glāze saldā krējuma
♦ 2 ēdamkarotes dižonas sinepju
♦ 2-3 ēdamkarotes timiāna
♦ 1/2 ēdamkarote žāvētas salvijas
♦ 1 ēdamkarote medus

Uzkarsē olīveļļu lielā pannā. Filejas abas puses apkaisi ar sāli un pipariem. Liec uz pannas un cep 5 minūtes katru filejas pusi, līdz tā pavisam izcepusies vidū. Liec uz šķīvja un ietin folijā, lai paturētu to siltu.

Tajā pašā pannā ar atlikušo eļļu liec ķiplokus un sautē 10 sekundes, pēc tam pievieno buljonu, timiānu, krējumu, sinepes un salviju. Nepārtraukti maisot, līdz sabiezē, apmēram 2 minūtes. Iejauc medu un ja ir vēlme, pievieno sāli.

Pasniedz cepto vistiņu, pārlietu ar gatavo mērci. Ja vēlies, vistas filejas vari likt arī mērcē, pasautēt un tad pasniegt. Pārkaisi papildus timiānu, ja vēlies.

Labu apetīti! 🙂


Avots: cookingclassy.com

Saistītās tēmas: kulinārijareceptesinepju mērcevistas fileja

youtube icon
Abonēt youtube