Alus un kvasa ražotāja AS “Bauskas alus” papildinājis alus zīmolus ar šķirni “Savējais”, jauninājumam izstrādājot arī darītavai līdz šim neierastu etiķetes dizainu, aģentūru BNS informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladimirs Barskovs.

“Alus atšķirsies ar izteikti vieglu garšu un īpaši izmeklētiem apiņiem, kas papildināti ar izsmalcinātiem miežu iesaliem. Salīdzinot ar citām mūsu šķirnēm, “Savējais” ir viegls – 4,2%, un ceram, ka alus ar savu oriģinālo etiķetes dizainu un izsmalcināto garšu uzrunās jau esošos, kā arī potenciālos pircējus,” sacīja Barskovs.

Viņš arī norādīja, ka “Bauskas alus” šajā sezonā plāno nākt klajā ar jauninājumiem ne tikai alus, bet arī bezalkoholisko dzērienu segmentā.

Kā ziņots, “Bauskas alus” apgrozījums 2015.gadā bija 4,764 miljoni eiro, kas ir par 4,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 8,2% un sasniedza 556 789 eiro. Saskaņā ar uzņēmuma aplēsēm, 2016.gada finanšu rādītāji varētu būt 2015.gada līmenī, apgrozījumam svārstoties ap 4,5 miljoniem eiro, bet peļņai – ap pusmiljonu eiro

“Bauskas alus” ražotne atrodas Bauskas rajona Īslīces pagastā. Kompānija ražo sešu veidu alu, iesala dzērienus “Veselība” un “Porteris”, kā arī kvasu un tējas sēnes dzērienu “Dr.Kombucha”. Uzņēmuma galvenais eksporta tirgus ir Lielbritānijā, kā arī Īrijā, Islandē, Igaunijā, Lietuvā, Polijā un Zviedrijā

“Bauskas alus” pamatkapitāls ir 786 996 eiro, tas nodarbina 74 darbiniekus.

“Bauskas alus” 100% kapitāldaļu pieder SIA “BA Holdings”, kuras īpašnieks ar 50% kapitāldaļu ir “Bauskas alus” vienīgais valdes loceklis Barskovs, kā arī Jurijs Šancovojs un Boriss Raigorodskis ar 25% kapitāldaļu katrs.


Foto: ilustratīvs | iStock

Saistītās tēmas: Bauskas alusSavējais

youtube icon
Abonēt youtube