Vācijas rietumu pilsētas Diseldorfas galvenajā dzelzceļa stacijā vīrietis ar cirvi ceturtdienas vakarā ievainoja septiņus cilvēkus, tai skaitā divas sievietes, un uzbrukumā aizdomās turētais ir aizturēts, paziņoja vietējā policija.

Sākotnēji bija ziņots par vairākiem uzbrucējiem un divu aizdomās turēto aizturēšanu, bet policija vēlāk informāciju precizēja. Tika precizēta arī sākotnējā informācija par vismaz pieciem ievainotajiem.

Uzbrukums notika ap plkst. 21 (22 pēc Latvijas laika). Viens no tajā cietušajiem ir ļoti nopietni ievainots.

Aizdomās turētais vīrietis tika aizturēts, kad bija nolēcis no ceļa pārvada stacijas tuvumā, bēgot no policijas. Viņš ir guvis nopietnus ievainojumus un aizvests uz slimnīcu.

“Aizturētais aizdomās turētais ir 36 gadus vecs vīrietis no bijušās Dienvidslāvijas, kuram acīmredzot ir psihiskas problēmas,” teikts policijas paziņojumā.

Policija paziņoja, ka ir atrasts cirvis, bet policisti vēl pārmeklē staciju un tās apkārtni, kas tika slēgta, lai izmeklētu uzbrukumu. Stacijā tika apturēta satiksme, atceļot vai novirzot citur vilcienu reisus, un policijas specvienība no tās evakuēja cilvēkus.

Vācijas varas iestādes ir trauksmes gatavībā, sevišķi pēc decembrī Berlīnes Ziemasssvētku tirdziņā sarīkotā terorakta, kurā nogalināti 12 cilvēki un par kuru uzņēmās atbildību grupējums “Islāma valsts”.

Saskaņā ar Vācijas drošības dienestu ziņām valstī ir apmēram 10 000 radikālu islāmistu, no kuriem 1600 tiek turēti aizdomās par saistību ar teroristu grupējumiem.

Saistītās tēmas: uzbrukumsVācija

youtube icon
Abonēt youtube