Vai gribi zināt, kā tu vari ietaupīt, pērkot OCTA? Ja tu veltīsi trīs minūtes sava laika, izlasot šo rakstu, tu uzzināsi, kā ietaupīt savus ģimenes līdzekļus.

Samērā augstās automašīnu apdrošināšanas cenas bieži vien liek auto īpašniekiem meklēt lētākas alternatīvas, nevis griezties pie oriģinālā polišu tirgotāja.

Tomēr nevēlēšanās pārmaksāt un citas, lētākas izejas meklēšana var beigties ar pārmaksātām komisijas maksām no “lēto” polišu tirgotājiem un lieku laika tērēšanu.

Lieta tāda, ka katrs grib nopelnīt un diemžēl, lai arī brokeru interneta “saiti” spēj palīdzēt atrast lētākos piedāvājumus, tomēr arī brokeri vēlas nopelnīt, un katram darījumam tiek noteikta komisijas nauda.

Tāpēc mēs iesakām izmantot brokeru “saitus” tikai, lai salīdzinātu piedāvājumus, jo gandrīz visos gadījumos izdevīgāk polisi nopirkt ir tieši pie apdrošinātāja. Par tautas klases auto jūs šādā veidā ietaupīsiet pāris eiro, taču, ja jums pieder kāda ekskluzīvāka automašīna, ietaupījums var būt par vairāki desmiti eiro. Bieži vien, pērkot apdrošināšanas polisi tieši pie apdrošinātāja, tu vari iegūt 10% atlaidi, ja norēķinies ar internetbankas palīdzību. Tātad tavs ietaupījums, iespējams, būs vēl lielāks.

Lūk, ko tev vajadzētu darīt, pirms iegādājies OCTA polisi:

1. Cenu salīdzināšana pie brokera:

Mēs salīdzināšanai izvēlējāmies interneta vietni iizi.lv, taču tu vari salīdzināt cenas arī citās mājaslapās.

  • Zem pelēkā lauka “OCTA APDROŠINĀŠANA” ierakstām automašīnas reģistrācijas numuru un tehniskās pases numuru.

  • Mājaslapa parāda, ka izdevīgākā polise konkrētam auto modelim būtu tieši “Seesam” polise. Taču nepērc polisi brokeru mājaslapā, bet gan velti nedaudz laika, lai salīdzinātu cenas pašu apdrošinātāju mājaslapā.

  • Tālāk dodamies uz paša apdrošinātāja mājaslapu, šajā gadījumā “Seesam” oficiālo mājaslapu, spiežam “iegādāties polisi” un atkal ievadām prasīto informāciju par savu automašīnu. Visās apdrošinātāju mājaslapās princips būs līdzīgs.

  • Kā redzams, pie oficiālā apdrošinātāja cena ir nedaudz zemāka par polisi, nekā tā bija pie brokera. Atšķirība, protams, nav tik liela, 1 eiro, taču atsevišķi auto īpašnieki var ietaupīt vērā ņemamas summas.

  • Ja vēlaties, jūs variet salīdzināt arī citu apdrošināšanas kompāniju piedāvātās polises, jo ne vienmēr sarakstā pirmais apdrošinātājs vienmēr būs tas izdevīgākais. Mēs tā arī izdarījām, un, kā izrādījās, visizdevīgāko polisi bija iespējams iegādāties nevis pie “Seesam”, bet gan pie “BALTA” apdrošinātāja, kurš tika ierindots tikai izdevīgāko polišu trešajā vietā.

Cena iizi.lv mājaslapā pie brokeriem:

Cena apdrošinātāja “BALTA” oficiālajā mājaslapā:

Tātad “BALTA” lētākās polises vietā, kuru brokeru mājaslapa mums piedāvā par 60,76 eiro, oficiālā mājaslapa polisi piedāvā iegādāties par 47,79 eiro. Šādi auto īpašnieks var ietaupīt gandrīz 13 eiro, nemaksājot šo starpību “lēto” brokeru kompānijām. Ja nav slinkums, tad var pārbaudīt pilnīgi visus piedāvātos polišu apdrošinātājus, un varbūt tiks atrasts lētākais iespējamais variants tava auto apdrošināšanai bez liekas naudas tērēšanas. Tas aizņem vien pāris minūtes laika, taču ietaupījums uz polisi var būt iepriecinošs.

  • Izvēlējāmies salīdzināt polišu cenas vēl vienai, nedaudz ekskluzīvākai automašīnai – 2014. gada Mercedes Benz ML 350. Tajā pašā mājaslapā iizi.lv, ievadot nepieciešamos datus no automašīnas tehniskās pases, saite mums piedāvā izdevīgāko apdrošināšanas polišu sarakstu. Šoreiz minēts, ka izdevīgāk būtu iegādāties OCTA polisi no “ERGO” apdrošinātāja.

  • Tātad dodamies uz “ERGO” oficiālo mājaslapu un, ievadot tā paša auto datus, pārbaudām, ko mums piedāvā tur:

Apdrošināšanas polises cena ir tāda pati kā iizi.lv mājaslapas piedāvājumā. Taču, kā jau iepriekš minējām, iegādājoties šo polisi ar internetbankas starpniecību no tiešā polišu tirgotāja, tu vari ietaupīt vismaz 5% no saviem līdzekļiem, nepārmaksājot komisijas maksu par pakalpojumu. Tomēr mēs pārbaudīsim visus piedāvātos apdrošinātājus un to piedāvātās cenas oficiālajās mājaslapās (tieši tāpat, kā mēs to darījām ar iepriekšējo auto modeli).

  • Visizdevīgāk polisi var iegādāties pie “If” apdrošinātāja, kurš iizi.lv mājaslapā tika ierindots otrajā vietā izdevīgāko polišu sarakstā. Tās cena šeit ir 251,47 eiro.

  • Dodamies uz oficiālo “If” mājaslapu un salīdzinām apdrošināšanas cenas starpību. Šeit OCTA polisi iespējams iegādāties par 20 eiro lētāk, nekā brokera mājaslapā – par 130,64 eiro.

Ne visām automašīnām var gadīties liels naudas ietaupījums, šādā veidā salīdzinot un iegādājoties apdrošināšanas polisi, taču augstākas klases automašīnām šāda vienkārša salīdzināšana var palīdzēt ietaupīt aptuveni 40-100 eiro gadā.

Par šādu iespēju lielākoties neviens nezina, tāpēc bieži vien gadās pārmaksāt savus līdzekļus un apmaksāt brokeru komisijas naudu, vēloties ietaupīt auto apdrošināšanā. Tāpēc būsim priecīgi, ja ar šo ziņu padalīsies ar saviem līdzcilvēkiem, radiem un draugiem, lai arī citi uzzinātu par iespēju ietaupīt.

Saistītās tēmas: ApdrošināšanaAutoIzdevīgiOCTA

youtube icon
Abonēt youtube