Lieliska uzkoda, kuru vari pagatavot ļoti ātri, tā neprasa daudz zināšanu, un sastāvdaļas arī ir atrodamas jebkurā veikalā.
Pateicīgs variants, ar ko cienāt viesus vai ņemt līdzi kā cienastu.
Sastāvdaļas:
♦ 400 grami picas mīklas
♦ 300 grami šķiņķa, plānās šķēlēs
♦ 12 šķēles plāna siera pēc izvēles
Sastāvdaļas mērcei:
♦ 8 ēdamkarotes sviesta
♦ 2 ēdamkarotes brūnā cukura
♦ 1 ēdamkarote Vorčesteras mērces
♦ 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
♦ 1 ēdamkarote magoņu sēklu
Uzkarsē krāsni līdz 175 grādu temperatūrai. Aptuveni 3,5 litru cepamajā traukā (33 x 23 x 5 cm) ieklāj cepamo papīru vai iesmērē ar eļļu.
Izmīci picas mīklu un izrullē to apmēram 35 x 45 centimetru lielā četrstūrī. Uz mīklas kārto sieru un šķiņķi. Pēc tam no platākās mīklas puses sarullē mīklu. Kad mīkla sarullēta, nodrošini, lai mīkla neatveras. Pēc tam mīklu sagriez 12 šķēlēs, izveidojot tādas kā mazas bulciņas. Kārto tās pannā.
Pēc tam sajauc viendabīgā masā sviestu, cukuru, mērci, sinepes un sēklas. Maisi tik ilgi, kamēr izkūst sviest. Kad viss ir gatavs, ar to pārlej mīklas rullīšus. Liec krāsnī apmēram uz 20 minūtēm.
Lai labi garšo!
Avots: kevinandamanda.com