Austrālijas valdība brīdina par ierīču izmantošanu avioreisos pēc tam, kad vienai no pasažierēm lidojuma laikā uzsprāga un aizdegās austiņas.

Par notikumu lidmašīnā, kas veica pārlidojumu no Pekinas uz Melburnu, sieviete pastāstīja transporta drošības dienestam Austrālijā.

“Es saķēru seju, austiņas nokrita uz kakla, bet es turpināju just stipru karstumu. Tad es saķēru tās un nometu uz grīdas, tās dzirksteļoja un nedaudz dega,” stāsta cietušā.

Palīgā viņai atnāca stjuartes un uzlēja austiņām ūdeni. Austiņu baterija un korpuss izkusa, un lidmašīnā izplatījās degošo matu un plastmasas smaka.

Sieviete dabūja nelielus apdegumus uz rokām, sejas un kakla. Cietušās vārds netiek izplatīts, tā pat kā atskaņojošo austiņu ražotājs.

Visticamāk, atgadījums saistīts ar litija jona akumulatoru. Tiek ziņots, ka līdzīgs incidents var atkārtoties, jo lidmašīnas pasažieri aizvien biežāk sāka izmantot bezvadu ierīces.

Piemēram, daudzās valstīs pagājušajā gadā aviokompānijas aizliedza izmantot Galaxy Note 7 viedtālruņus, kas vairākkārt aizdegās izmantošanas laikā.

 

_95157007_e30d3427-3d88-4d96-a081-b82979e4d053

 

 


Foto: AUSTRALIAN TRANSPORT SAFETY BUREAU

Saistītās tēmas: Aizdegasaustiņas

youtube icon
Abonēt youtube