No Sīrijas uz Izraēlas kontrolēto teritoriju piektdien raidītas pretgaisa aizsardzības raķetes, un tas seko vairākiem Izraēlas uzlidojumiem Sīrijā, paziņojuši Izraēlas bruņotie spēki.

Izraēlas bruņotie spēki pavēstīja, ka to kara lidmašīnas veica uzlidojumus vairākiem mērķiem Sīrijā un atgriezās Izraēlas kontrolētajā gaisa telpā, kad pret tām no Sīrijas tika raidītas vairākas pretgaisa aizsardzības raķetes.

Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma pārtvēra vienu izšauto raķeti, informēja armija, neatklājot, vai kāda no raķetēm nokrita Izraēlas kontrolētajā teritorijā. Bruņotie spēki gan piebilda, ka Izraēlas civiliedzīvotāju un lidmašīnu drošība netika apdraudēta.

Armija arī pavēstīja, ka šis incidents bija par iemeslu trauksmes sirēnu iedarbināšanai ebreju kolonistu apmetnēs Jordānas upes ielejā Rietumkrastā. Armija nekomentēja mediju ziņas, ka šajā teritorijā dzirdēti sprādzieni.

Jordānas upes ieleju kopā ar pārējo Rietumkrastu Izraēla okupēja Sešu dienu karā 1967.gadā. Palestīnieši uzskata, ka šī ir viņu nākotnes valsts teritorija.

Tiek uzskatīts, ka Izraēla Sīrijā veikusi vairākus uzlidojumus pret modernām ieroču sistēmām, tomēr tā reti apstiprina šādus gadījumus. Pret Izraēlas militārajām lidmašīnām no Sīrijas arī reti tiek raidītas raķetes.

Saistītās tēmas: Bruņotie spēkiIzraēlaSīrija

youtube icon
Abonēt youtube