Rubrikā “Es nebaidos teikt taisnību!” atklātā un šokējošā intervijā – bijusī Saldus 2. vidusskolas direktore Natālija Balode.

Viņas pašas rakstītā vēstule, kas tika publicēta internetā un adresēta arī Valsts prezidentam,  kurā viņa izklāstīja savu neticamo pieredzi ar Saldus pašvaldības darbībām viņas darba laikā skolā, īsā laikā kļuva par ļoti apspriestu tēmu gan starp pedagogiem, gan vecākiem, gan citiem Latvijas iedzīvotājiem.

Savas vēstules nobeigumā Natālija raksta: “Es jūtu, ka manā zemē mans prāts, pieredze, enerģija un atdotais mūžs skolai nevienam nav vajadzīgs. Es domāju un redzu, ka šādi likteņi Latvijā ir ļoti daudz. Nepretendēju ne uz labāko direktora vai skolas statusu Latvijā, bet, vērojot RPIVA cīņu par izdzīvošanu, ceru, ka šis stāsts palīdzēs citiem sasniegt mērķi. Vai esmu padevušies? Nē, Prezidenta kungs! Es dodos uz Eiropas Cilvēktiesību tiesu, lai nu jau tiesātos pret savu valsti, kuru ļoti mīlu, taču kura ļauj mierīgi iznīcināt savu patriotu dažu politisko interešu un ambīciju dēļ, kas rīt jau ir mainījušās. Paldies visiem, kuri izlasīja manu un Saldus 2. vidusskolas dzīvesstāstu. Varbūt kādai skolai, direktoram, skolotājam, strādniekam šis stāsts palīdzēs nepadoties un cīnīties par savu vietu zem saules, kuras Latvijā jau tā ir tik maz.”

Interviju skaties šeit:

youtube icon
Abonēt youtube