Britu popmūzikas veterāne Elisone Mojē šovasar laidīs klajā savu devīto studijas albumu un vēlāk dosies pasaules koncerttūrē, pavēstīja mākslinieces pārstāvji.

Albums “Other”, kurā apkopotas desmit kompozīcijas, tiks ar ierakstu kompānijas “Cooking Vinyl” gādību izdots 16.jūnijā. Pirmajam ieskatam jaunā albuma mūzikā izraudzīta tā tituldziesma, kas tīmekļa mūzikas veikalos pieejama jau tagad, bet tās video publicēts vietnē “YouTube”.

Mojē bija elektroniskās mūzikas dueta “Yazoo” dalībniece un ar daudziem saviem solo hitiem savulaik kļuva par vienu Apvienotās Karalistes publikas iemīļotākajām un kritiķu atzītākajām popmūzikas izpildītājām.

Sadarbībā ar Vinsu Klārku “Yazoo” 80.gadu sākumā guva ievērību ar tādiem hitiem kā “Only You”, “Nobody’s Diary” un “Situation”.

Mojē pirmais solo albums “Alf” nonāca britu albumu topa pirmajā vietā, bet trīs šī albuma dziesmas “Love Resurrection”, “All Cried Out” un “Invisible” kļuva par starptautiskiem hitiem.

Mojē turpināja izdot veiksmīgus singlus un albumus 80.gadu beigās, bet 1991.gadā viņas dziesma “It Won’t Be Long” tika nominēta “Grammy” balvai.

2002.gada Mojē albums “Hometime” – pirmais pēc astoņu gadu pārtraukuma – tika nominēts BRIT un “Mercury Music” godalgām.

Jaunais albums “Other” tapis sadarbībā ar producentu un dziesmu autoru Gaju Sigsvortu, kurš strādājis arī pie Mojē iepriekšējā albuma “the minutes”, kas Lielbritānijas pirktāko albumu sarakstā sasniedza piekto vietu un izpelnījās cildinošas kritiķu atsauksmes.

Pasaules tūres ietvaros no septembra līdz decembrim Mojē koncertēs Lielbritānijā un vairākās Eiropas valstīs, kā arī Austrālijā, Jaunzēlandē, ASV un Kanādā.

Saistītās tēmas: albumskoncerttūreMojē

youtube icon
Abonēt youtube