Eiropas Savienība (ES), Ķīna un Čīle pirmdien ierobežojušas gaļas produktu importu no Brazīlijas, kur atklāta krāpšanās ar gaļas derīguma termiņiem.

Brazīlija ir viena no lielākajām gaļas eksportētājām, un šis skandāls par kukuļošanu gaļas fasēšanas nozarē ir liels trieciens tās ekonomikai, kas cenšas atgūties no dziļākās recesijas pēdējo desmitgažu laikā.

ES, Ķīna un Čīle ierobežojušas importu, neskatoties uz Brazīlijas prezidenta Mišela Temera centieniem pārliecināt ārvalstu vēstniekus par Brazīlijas gaļas kvalitāti.

ES preses pārstāvis Briselē sacīja, ka Brazīlijas uzņēmumiem, kas iesaistīti kukuļošanā, uz laiku aizliegts piegādāt gaļu ES.

Par kuriem uzņēmumiem ir runa un cik ilgi aizliegums paliks spēkā, ES preses pārstāvis neatklāja.

Brazīlijas lauksaimniecības ministrs Blairo Madži paziņoja, ka Ķīnas ostās pārtraukta Brazīlijas gaļas izkraušana, piebilstot, ka Ķīnas varasiestādes lūgušas plašāku informāciju.

Līdzīgi rīkojusies arī Čīle, uz laiku apturot Brazīlijas gaļas produktu importu, atklāja Brazīlijas amatpersonas.

Brazīlijas policija piektdien izdeva 38 orderus aizdomās turamo aizturēšanai šajā kukuļošanas lietā, kurā minēti tādi lieli uzņēmumi kā JBS un BRF. Abi uzņēmumi nolieguši, ka būtu darījuši ko pretlikumīgu.

JBS pirmdien paziņoja, ka ir netaisnīgi saistīts ar šo skandālu, piebilstot, ka izmeklēšana koncentrējas uz Brazīlijas federālo gaļas produktu kvalitātes inspektoru darbību.

Brazīlijas valdība pagājušajā pirmdienā paziņoja, ka aizliedz eksportēt gaļu no 21 rūpnīcas, kas pakļauta izmeklēšanai.

Policija uzskata, ka inspektori piekukuļoti, lai ļautu pārdot gaļu, kuras derīguma termiņš ir beidzies. Policija atklājusi, ka vecās gaļas paskats un smaka notušēti, izmantojot ķimikālijas, ūdeni un manioka miltus.

Līdz šim slēgtas trīs gaļas fasēšanas rūpnīcas.

 


 

Saistītās tēmas: gaļaimportsProdukti

youtube icon
Abonēt youtube