Kultūras ministrija (KM) ar Itas Kozakēvičas vārdā nosauktā Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociāciju noslēgusi līdzdarbības līgumu par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu sabiedrības integrācijas un starpkultūru dialoga attīstības jomā, liecina KM informācija.

Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijai būs jānodrošina mazākumtautību kultūras saglabāšana un attīstība, kā arī jāveicina starpkultūru dialogs, īstenojot mazākumtautību organizāciju pasākumus 2017.gadā.

Līguma teikts, ka asociācijai būs jāorganizē ne mazāk kā astoņi koncerti vai dziesmu konkursi, ne mazāk kā piecas izstādes, divi festivāli, kā arī ne mazāk kā četri pasākumi, tostarp divi literāri-muzikāli vakari – viens veltīts dzejniekam Knutam Skujeniekam, bet otrs sabiedriskajai darbiniecei Rutai Marjašai.

Tāpat asociācijas telpām Rīgā, Slokas ielā 27, jābūt pieejamām mazākumtautību organizācijām dažādu pasākumu īstenošanai vismaz 200 dienas šogad.

Paredzētie uzdevumi asociācijai būs jāīsteno līdz decembra beigām. Paredzētais finansējumus ir 65 000 eiro, no tiem 25 000 eiro ir piešķīrums no tā dēvētajām “deputātu kvotām” mazākumtautību organizāciju nama remontdarbiem, informēja KM.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: IntegrācijaKultūras MinistrijaSabiedrība

youtube icon
Abonēt youtube