Ziemeļkoreja atkārtoti izmēģinājusi raķešu dzinēju, kas varētu ietilpt valsts centienos izstrādāt starpkontinentālo ballistisko raķeti, pavēstījušas vairākas ASV amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas.

Amatpersonas atklāja, ka izmēģinājums noticis piektdienas naktī, un dzinējs varētu tikt izmantots starpkontinentālajā ballistiskajā raķetē.

Ziemeļkoreja martā paziņoja, ka jau ir veikusi jauna raķešu dzinēja izmēģinājumu. Ziemeļkorejas oficiālie mediji to pieteica soli pasaules klases satelītu palaišanas virzienā.

Ārvalstu novērotāji uzskata, ka Phenjanas kosmosa programma ir aizsegs ieroču izmēģinājumiem.

Ziemeļkoreja ir paziņojusi, ka tā sasniegusi pēdējās stadijas ar kodolgalviņu aprīkotas starpkontinentālas ballistiskās raķetes izstrādāšanā, kas varētu sasniegt ASV kontinentālo daļu. Eksperti uzskata, ka Ziemeļkoreja spētu to panākt tuvāko gadu laikā.

ANO rezolūcijas aizliedz Ziemeļkorejai attīstīt ballistisko raķešu tehnoloģiju, tomēr pagājušajā gadā Ziemeļkoreja veica vairāk nekā 20 raķešu izmēģinājumus.

ANO Drošības padome kopš Ziemeļkorejas pirmā atombumbas izmēģinājuma 2006.gadā pret to sešas reizes ir noteikusi sankcijas.

 


Foto: flickr

Saistītās tēmas: raķeteZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube