Demars Derozans no Toronto “Raptors” un Džeimss Hārdens no Hjūstonas “Rockets” atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem attiecīgi Austrumu un Rietumu konferencēs.

Derozans aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs vidēji iemeta 33,3 punktus, būdams rezultatīvākais spēlētājs līgā, veica 5,7 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,3 piespēles, kamēr “Raptors” svinēja trīs uzvaras. Toronto vienība pagarinājusi uzvaru sēriju līdz pieciem mačiem un ceturto gadu pēc kārtas nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Savu rezultatīvāko maču Derozans aizvadīja otrdien, kad guva 42 punktus, veica astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet “Raptors” ar 122:120 pārspēja Čikāgas “Bulls”. Savukārt nākamajā mačā viņš guva 40 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, palīdzot komandai ar 101:84 pārspēt Dalasas “Mavericks”. Derozans šosezon septiņas spēlēs guvis 40 un vairāk punktus.

Tikmēr Hārdens vidēji spēlē guva 33,0 punktus, kas bija dalītās labākais rezultāts Rietumu konferencē, kā arī veica 13,3 rezultatīvas piespēles, šajā statistikas rādītājā būdams pirmais līgā. Pirmdien viņš 2,4 sekundes pirms pamatlaika beigām guva uzvaras grozu, palīdzot “Rockets” ar 125:124 pārspēt Denveras “Nuggets”. Šo spēli Hārdens noslēdza ar 39 punktiem, 17 rezultatīvām piespēlēm, kas šosezon viņam ir labākais rādītājs, septiņām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām. Nākamajā mačā viņš atkārtoja savu sezonas rekordu rezultatīvajās piespēlēs, kā arī guva 38 punktus, palīdzot Hjūstonas komandai ar 117:107 pārspēt Ņūorleānas “Pelicans”.

Starp pretendentiem uz nedēļas labākā spēlētāja balvu bija arī 20 gadus vecais Fīniksas “Suns” komandas talantīgais aizsargs Devins Bukers, kurš piektdien iemeta 70 punktus, kļūstot vien par sesto basketbolistu NBA, kuram izdevies sasniegt šo robežu.

Vēl uz nedēļas labākā spēlētāja balvu pretendēja Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio “Spurs” komandā Lamarkuss Oldridžs, Aizija Tomass no Bostonas “Celtics”, Kemba Volkers no Šarlotes “Hornets”, Džimijs Batlers no Čikāgas “Bulls”, Stefans Karijs no Goldensteitas “Warriors”, Entonijs Deiviss no Ņūorleānas “Pelicans”, Demjens Lilards no Portlendas “Trail Blazers”, Rūdijs Gobērs no Jūtas “Jazz” un Bredlijs Bīls no Vašingtonas “Wizards”.

Saistītās tēmas: DerozansHārdensNBASpēlētāji

youtube icon
Abonēt youtube