Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas “Knicks”, kuru pārstāv arī latvietis Kristaps Porziņģis, varētu nepiekrist lietuvieša Mindauga Kuzminska vēlmei septembrī pārstāvēt Lietuvas izlasi Eiropas čempionāta finālturnīrā, vēsta laikraksts “The New Your Post”.

Patlaban 27 gadus vecajam Kuzminskam šī ir debijas sezonas pasaules spēcīgākajā līgā. Sezonas pirmajā pusē lietuvietis sev atvēlētajā spēles laikā demonstrēja atzīstamu sniegumu, jo īpaši metienos no tālās distances, tomēr sezonas vidū viņa precizitāte pazeminājās un spēlētājs piedzīvoja sportiskās formas kritumu.

Pērn viņš augustā ar Lietuvas valstsvienību piedalījās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, savukārt “Knicks” vadība uzskata, ka tieši tāpēc Kuzminska sniegums pēc gadu mijas kļuvis sliktāks, jo viņam pietrūka spēka. Šī iemesla dēļ klubs varētu neļaut lietuvietim startēt Eiropas čempionātā, kuram gatavošanās sāksies jūlijā, bet turnīrs noslēgsies vien neilgi pirms NBA klubu treniņnometņu sākuma, vēsta laikraksts.

Pats Kuzminsks vēlas pārstāvēt izlasi, norādot, ka Eiropas čempionāts ir augsta līmeņa turnīrs, bez tam Lietuvas izlase kā allaž būs viena no sacensību favorītēm.

“Kuzminskam bija zudusi pārliecība par savu metienu, tomēr aizsardzībā viņš joprojām spēlē ļoti labi. NBA debitanti nav pieraduši aizvadīt tik daudz spēles un tik daudz ceļot,” norāda “Knicks” galvenais treneris Džefs Hornačeks, kurš Kuzminska gadījumā pieminēja terminu “debitantu siena”. To nereti attiecina pret tiem pirmgadniekiem, kuriem sezonas gaitā gadās pamatīgāki kritumi sniegumā.

Tikmēr pats Kuzminsks sava snieguma svārstības vairāk saista ar psiholoģiskām problēmām, nevis nogurumu.

“Nezinu, vai tā ir “debitantu siena”, drīzāk psiholoģiska rakstura vaina. Priecājos, ka pēdējos mačos ir bijis labāk. Es sevi noskaņoju un cenšos parādīt labāko sniegumu, taču tad gadās patiešām sliktas spēles, pēc kurām es sev pārmetu. Arī turpinot smagi strādā, nekas daudz nemainījās. Manā metienā nekas nav mainījies, taču dažreiz pietrūka pārliecības, lai trāpītu. No tā snieguma, kuru rādīju sezonas sākumā, februārī nekas pāri nebija palicis. Tagad lēnām atgriežos savā līmenī, taču pie vainas nav spēļu skaits un lielā ceļošana, es vainu meklēju sevī,” norādījis Kuzminsks, kurš kopā ar Lietuvas izlasi 2013. un 2015.gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas.

Šosezon lietuvietis 61 spēlē vidēji guvis 5,9 punktus un izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas, no spēles realizējot 41,9% metienu, bet no tālmetienu līnijas trāpot 32,6% trejaču.

Pērn “Knicks” vadības sarunās ar Porziņģi vienojās, ka viņš nepalīdzēs Latvijas izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Tā vietā Latvijas basketbola šī brīža spilgtāka zvaigzne aizvadīja individuālus treniņus ar kluba treneriem, gatavojoties šai sezonai.

Gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, Lietuva aizvadīs arī pārbaudes spēles ar Latviju – vispirms iespējama abu komandu savstarpēja tikšanās pārbaudes turnīrā Klaipēdā, bet pēc tam tās sacentīsies 18.-20.augustā gaidāmajā pārbaudes turnīrā Rīgā.

Arī pagaidām nav zināms, kādi būs Porziņģa šīs vasaras plāni, un vai viņš spēlēs valstsvienībā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā Latvijas izlase grupu turnīrā Stambulā mērosies spēkiem ar Turciju, Serbiju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Tikmēr Lietuva Telavivā spēlēs pret Izraēlu, Itāliju, Vāciju, Ukrainu un Gruziju.

Eiropas čempionāts norisināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim.

Saistītās tēmas: čempionātsEiropaKuzminskisLietuvaNBA

youtube icon
Abonēt youtube