Garneles kokosriekstu un karija mērcē – izmēģini šo lielisko recepte ar izcilu garšu un piepildi vēderu ar tiešām augstas klases ēdienu.
Recepte patiesi ir ātra un neprasīs daudz laika.
Sastāvdaļas garneļu marinādei:
♦ 1/4 tējkarotes sāls
♦ 1/4 tējkarote svaigu, malto melno piparu
♦ šķipsniņa kajēnas piparu
♦ 2 ēdamkarotes citronu sulas
♦ 500 grami garneļu
Sastāvdaļas mērcei:
♦ 1 ēdamkarote augu eļļas
♦ 1 vidējs sakapāts sīpols
♦ 3 ķiploku daiviņas, saspiestas
♦ 1 ēdamkarote malta svaiga ingvera
♦ 1/2 tējkarote svaigu, maltu melno piparu
♦ sāls pēc garšas
♦ 1/2 tējkarote kurkumas
♦ 2 tējkarotes koriandra
♦ 1 tējkarote karija pulvera
♦ 400 grami sagrieztu tomātu
♦ 150 ml nesaldināta kokosriekstu piena
♦ svaigs koriandrs vai pētersīļi dekorēšana
♦ piedevās rīsi
Nelielā traukā ber garneles ar visām marinādes sastāvdaļām. Samaisi, pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz apmēram 15 minūtēm.
Kamēr garneles marinējas, pannā uzkarsē eļļu. Pievieno sīpolus un cep apmēram divas minūtes. Pievieno ingveru, ķiplokus, piparus, sāli, koriandru, kurkumu un karija pulveri. Maisi panā uz vidējas uguns vēl divas minūtes. Pievieno tomātus ar visu sulu un visu kārtīgi izmaisi. Pēc minūtes pievieno kokosriekstu pienu.
Maisi, līdz viss pannas saturs kārtīgi sāk vārīties. Lai vārās apmēram piecas minūtes. Pēc tam pannā liec garneles ar visu sulu, kas izveidojusies marinēšanas laikā. Vāri visu vēl piecas minūtes vai līdz brīdim, kad garneles kļuvušas rozā un izvārījušās viscaur.
Pasniedz ar rīsiem un zaļumiem! 🙂
Avots: Jo Cooks