Ja kādreiz plāno doties ceļojumā uz citu valsti, noteikti pārliecinies, ka esi iepazinies ar vietējo likumiem. Reizēm tas, kas mums var šķist pilnīgi pieņemams un normāls, kādā citā valstī var tikt sodīts ar naudu vai pat cietumsodu.

Lūk, daži pilnīgi absurdi likumi, kurus neievērot konkrētā valstī ir aizliegts:

1. Smaidi! (Itālija)

Milānā likums paredz visur un vienmēr smaidīt. Izņēmums iespējams vien apbedīšanas biroju pārstāvjiem un hospitalizācijas darbiniekiem.

2. Šeit nomirt nedrīkst (Anglija)

Vestminsteras pils – karaliska vieta. Tās iedzīvotāji ne tikai dzīvo karaliski, bet arī nomirst “pa glauno”. Tāpēc ikvienam, kurš savu dzīvi beidz šajā vietā, tiek garantēti augstākie valsts apbalvojumi. Tomēr to nedrīkst darīt cilvēki, kuros nerit karaliskās asinis. Ja cilvēks savu dzīves gaitu beidzis šīs pils sienās, tad viņš tiek pārvietots uz St. Thomas slimnīcu, un nāve tiek reģistrēta tikai tur.

3. Cūka nedrīkst būt Napoleons (Francija)

Saskaņā ar Francijas valdības izdoto likumu, nosaukt cūku diženā komandiera un ķeizara vārdā ir vienkārši nepieņemami un aizskaroši.

4. Tikai skaistajām (Itālija)

Itālijas pilsētā Tropea jau ilgu laiku spēkā ir likums, kas dažām daiļā dzimuma pārstāvēm liedz apmeklēt publisko pludmali peldkostīmā. Likums nosaka: “Sievietes, kuras ir resnas, neglītas vai nepievilcīgas, nedrīkst parādīties pludmalē ar atkailinātu augumu.” Šīs priekšrocības var izmantot tikai “jaunas sievietes, kuras ir vērts slavēt sava ķermeņa dēļ”. Tikai dīvaini, ka skaistuma nosacījumi pašā likumā gan nav atrunāti.

5. Ugunsgrēka laikā galvenais ir neēst (ASV)

ASV Čikāgas štatā likums aizliedz cilvēkiem ēst ēkā, kuru ir apņēmušas liesmas. Un attaisnojums nevar būt par pārsteidzoši garšīga pica vai deserts!

6. Govis – galvenā ekoloģijas problēma (Igaunija)

Nodoklis par govs gāzēm Igaunijā tika ieviests 2008. gadā. Šajā valstī, kurā nav liels atmosfēras piesārņojums, par galveno ekoloģijas problēmu tiek uzskatītas govis. Pēc deputātu domām, govis savā dzīves laikā izdala lielu daudzumu metāna.

7. Košļājamā gumija – aizliegta (Singapūra)

Singapūrā esot stingri aizliegts importēt un pārdot košļājamās gumijas. Likums šajā valstī darbojas jau no 2004. gada. Ir iespējams iegādāties tikai medicīnisko košļājamo gumiju aptiekās.

8. Aptaukošanās – nevēlama (Japāna)

Japānā ir svara aizliegums jau kopš 2009. gada. Likumdevēji ir noteikuši cilvēka maksimālo pieļaujamo svaru: vīriešiem pēc 40 gadu vecuma viduklis nedrīkst būt lielāks par 79 centimetriem, bet sievietēm – ne vairāk kā 65 centimetri.

9. Nedrīkst naktī izmantot tualeti (Šveice)

Šveicē dīvains likums aizliedz nolaist tualetes ūdeni pēc plkst. 22.00. Tādas, lūk, rūpes tiek izrādītas pret kaimiņiem.

10. Izpletnis – tikai darba dienās un sestdienās (ASV)

ASV Floridas štatā neprecētām meitenēm ir aizliegts lēkt ar izpletni svētdienās. Pārkāpēji varot saskarties ne tikai ar naudas sodu, bet arī ar cietumsodu.


Avots: AdMe

Saistītās tēmas: LikumiLoģikapasaulesodsValstis

youtube icon
Abonēt youtube