Pirms trīs dienām apritēja deviņi mēneši kopš Islandes futbola izlase 2016. gada Eiropas čempionāta ietvaros sensacionāli apspēlēja futbola dzimteni Angliju. Nedaudz vairāk nekā 300 tūkstošus iedzīvotāju apdzīvotai Islandei 1/8 fināla mačā pretī stājās spēcīgā Anglija, tomēr sīkstā salu valstiņa parādīja raksturu un izcīnīja uzvaru 2:1.

Tā bija lielākā turnīra sensācija un Islandes futbola lielākā uzvara vēsturē. Turnīra nākamajā fāzē Islande piekāpās mājiniecei Francijai un 1/4 finālā izstājās no turpmākās cīņas. Islandiešus mājās sagaidīja kā varoņus, bet pārējā pasaulē vēl ilgi runāja par pārsteidzošo pundurvalsts sniegumu.

Deviņus mēnešus pēc uzvaras klajā nācis amizants fakts. Proti, 25. un 26. martā vairākās Islandes slimnīcās esot veikts rekordliels epidurālās anestēzijas procedūru skaits. Šāda veida procedūra parasti tiek pielietota dzemdību laikā. Tādējādi var nonākt pie secinājuma, ka islandieši patiešām vērienīgi atzīmējuši savas futbola komandas uzvaru… Katrs, protams, var spriest pats, vai tā ir sakritība.

Resursi: http://www.independent.co.uk/

Saistītās tēmas: dzimstībaFutbolsIslandeSports

youtube icon
Abonēt youtube