Ja izdzirdam vārdu vafeles, tad pirmais, ko iedomājamies, ir saldas vafeles ar kādu gardu ievārījumu vai šokolādes krēmu, taču mums ir kāds cits veids, kā pagatavot izcilas vafeles, kas būs kā lielisks brokastu vai pusdienu variants.
Gluži kā kartupeļu pankūkas, tikai nedaudz garšīgāk un īpašāk!
Sastāvdaļas:
♦ 600 grami rīvētu kartupeļu
♦ 3 olas
♦ 50 ml piena
♦ 250-300 grami rīvēta Čedaras siera
♦ 60 grami smalcinātu loku vafelēm un garnēšanai
♦ sāls, pipari
♦ skābais krējums piedevām, ja ir vēlme
Uzkarsē savu vafeļu pannu līdz vidējai/augstai temperatūrai. Abas pannas virsmas nedaudz nozied ar eļļu.
Bļodā sajauc olas ar pienu. Iejauc rīvētos kartupeļus, sieru, lokus un sāli, piparus pēc garšas.
Atkarībā no tā, cik liela ir tava vafeļu panna, liec tajā kartupeļu masu tā, lai vienmērīgi ir uz visas pannas virsmas. Pēc tam taisi pannu ciet. Cep apmēram 5 minūtes, ik pa mirklim pārbaudot, vai nekas nepiedeg.
Kad visa vafele kļuvusi zeltaini brūna, uzmanīgi izņem no pannas. Pasniedz ar skābo krējumu vai citām sevis izvēlētām piedevām. Labu apetīti! 🙂
Avots: yellowblissroad.com