Siguldā otrdien tiks atzīmēta Latvijā pirmā gaisa balona lidojuma 25.gadadiena, atkārtojot vēsturisko lidojumu, informēja ceļotāju kluba “Altius” pārstāvji.

Pasākumā tiks atzīmēts Latvijas pirmā gaisa balona “Vinnijs” lidojums, kas agrā 1992.gada 4.aprīļa rītā pacēlās no Doma laukuma Rīgā . Tas tiek uzskatīts par mūsdienu Latvijas gaisa kuģošanas sākumu.

Lidojumā solījuši piedalīties visi 1992.gada ekipāžas dalībnieki – gaisa balona pilots-kapteinis Gunārs Dukšte, Lietuvas balonpilots Rimvidas Maciulevicius, kurš “Vinniju” pilotēja pirms 25 gadiem, uzņēmējs Aldis Plaudis un Latvijas Aviācijas departamenta direktors Austris Zobens. Tāpat lidojumā piedalīsies arī vairāki citi Latvijas baloni.

Vēsturiskā lidojuma atkārtojums notiks ar biedrības “Altius” gaisa balonu “Bizmārīte”, ar kuru Dukšte veicis ekstrēmo Alpu pārlidojumu un uzstādījis Latvijas rekordus kategorijās “Sasniegtais augstums” (7684 metri), “Nolidotā distance” (305 kilometri) un “Lidojuma ilgums” (8 stundas un 14 minūtes).

Pasākums notiks Svētku laukumā Siguldā plkst.17.

“Altius” brīdina, ka nelabvēlīgu laika apstākļu un bīstama vēja virziena dēļ lidojuma starta vieta var tikt pārcelta, vai lidojums atcelts.

Saistītās tēmas: BaloniGadadienaLidojumsSigulda

youtube icon
Abonēt youtube