Baltā nama amatpersonas pirmdienas vakarā nākušas klajā ar jauniem priekšlikumiem Pārstāvju palātas konservatīvajiem republikāņiem šīs partijas ierosinātā veselības aprūpes likumprojekta lietā, kas pirms divām nedēļām piedzīvoja smagu sakāvi.

Viceprezidents Maiks Penss un divas augsta ranga Baltā nama amatpersonas izklāstīja priekšlikumu, sanāksmē aiz slēgtām durvīm tiekoties ar Pārstāvju palātas Brīvības grupas locekļiem, pastāstīja viens sanāksmes dalībnieks.

Šīs ultrakonservatīvās grupas, kurā ir aptuveni 30 republikāņu, opozīcijas dēļ Pārstāvju palātas spīkers Pols Raiens 24.martā atsauca likumprojektu, kurš, ja Pārstāju palātā būtu noticis balsojums, tiktu noraidīts.

Atbilstoši Baltā nama piedāvājumam štati varēs pieprasīt tiesības atteikties no zināmām prezidenta Baraka Obamas 2010.gada veselības aprūpes likuma prasībām apdrošinātājiem.

Tas attiektos arī uz Pieejamās aprūpes likuma nosacījumiem, ka apdrošinātāji nedrīkst atteikt polises smagi slimiem cilvēkiem.

Konservatīvie skaidro, ka šādu prasību dēļ strauji pieaugušas apdrošināšanas izmaksas.

Brīvības grupas locekļi sacīja, ka vēlas saņemt Baltā nama piedāvājumu rakstiskā formā, pirms lemt par tā pieņemšanu. Sagaidāms, ka priekšlikumi rakstiski tiks iesniegti otrdien.

Pirmdienas sanāksmē piedalījies arī Baltā nama administrācijas vadītājs Reinss Prībuss un budžeta direktors Miks Malveinijs.

Saistītās tēmas: aprūpeBaltais namsLikumprojektsveselība

youtube icon
Abonēt youtube