Gada laikā “Rimi” veikalos, kuros ir izvietoti AS “Latvijas Zaļais punkts” specializētie konteineri nolietotās mazās elektrotehnikas un izlietoto bateriju nodošanai, apmeklētāji ir atstājuši 15 tonnas ar nolietotajām elektroiekārtām, baterijām un akumulatoriem, informē “Latvijas Zaļā punkta” pārstāve Ilze Čikule.

Tostarp vairāk nekā sešas tonnas ir baterijas, bet vairāk nekā astoņas tonnas – mazās elektroiekārtas, piemēram, tosteri, fēni, telefoni un citas iekārtas.

“Latvijas Zaļā punkta” direktors Kaspars Zakulis atgādināja, ja elektrotehnika vai baterijas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, nokļūstot apkārtējā vidē, tiek radīts toksisks piesārņojums, kas kaitē cilvēku un dzīvnieku veselībai, kā arī saindē ūdeni un augsni, jo elektroiekārtas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu.

Specializētie konteineri nolietoto mazo elektroiekārtu un veco bateriju un akumulatoru nodošanai patlaban ir pieejami 55 “Rimi” veikalos visā Latvijā. Konteineros ir iespējams atstāt nevajadzīgās mazās elektroierīces un izlietotās baterijas, lai tālāk savāktos materiālus utilizētu dabai un cilvēkiem draudzīgā veidā.

Jau vēstīts, ka “Rimi Latvia” 2015.gadā strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16% un sasniedza 27,427 miljonus eiro.

“Rimi Latvia” vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam “ICA Gruppen” piederošais “Rimi Baltic”. Pašlaik “Rimi Latvia” tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 “Rimi” hipermārkets, 44 “Rimi” lielveikali un 44 zemo cenu veikali “Supernetto”. “Rimi” un “Supernetto” veikali darbojas 28 Latvijas pilsētās.

Savukārt “Latvijas Zaļā punkta” apgrozījums 2015.gadā bija 7,411 miljoni eiro, bet peļņa – 126 866 eiro. “Latvijas Zaļais punkts” dibināts 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 087 000 eiro. “Latvijas Zaļais punkts” ietilpst vides un atkritumu apsaimniekošanas grupā “Eco Baltia”.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BaterijasPārstrāde

youtube icon
Abonēt youtube