Vakar Daugavpilī jaunietis no piedūmotā dzīvokļa izglāba bērnu un mēģināja saviem spēkiem nodzēst ugunsgrēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji plkst.12.33 steidzās uz Rēzeknes ielu, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pirmā stāv dzīvoklī deg sadzīves priekšmeti divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās apmēram 17 gadus vecs jaunietis no piedūmotā dzīvokļa izglāba bērnu un mēģināja saviem spēkiem nodzēst ugunsgrēku. Abi nepilngadīgie tika nodoti mediķiem.

Savukārt īsi pirms plkst.19 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ata Kronvalda ielu Cēsīs, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu ražošanas ēkā. Ēkā dega jumta konstrukcijas un ēkā esošās skaidas 200 kvadrātmetru platībā. Īsi pēc plkst.23 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 146 izsaukumus – 122 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 92 bija uz kūlas ugunsgrēkiem, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Saistītās tēmas: bērnsDaugavpilsglābšana

youtube icon
Abonēt youtube