Šogad pirmajos trīs mēnešos reģistrēti 60 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ievainoti 38, bet bojā gājuši trīs velosipēdisti, aģentūru BNS informēja Valsts policija.

Līdz ar siltā laika iestāšanos, ceļu satiksmē strauji palielinās velosipēdistu skaits. Tāpat arī pieaug ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistīti riteņbraucēji.

Martā notikuši 36 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir vairāk nekā puse no šogad fiksētajiem negadījumiem. Tajos kopumā cietuši 24 riteņbraucēji. Savukārt pērnā gada pirmajos trīs mēnešos reģistrēts 51 ceļu satiksmes negadījums, kuros ievainoti 23 velosipēdisti, bet bojā gājuši divi.

Salīdzinot šā gada un pērnā gada pirmo trīs mēnešu statistiku, policija secina, ka ceļu satiksmes negadījumu skaits ir nedaudz audzis, taču tajos ievainoto skaits gandrīz dubultojies. Jo īpaši Valsts policija aicina satiksmes dalībniekus cienīt citam citu, neatkarīgi no tā vai esam velosipēda vadītāji, autovadītāji vai arī gājēji.

Ņemot vērā, ka pēdējā laikā konstatēti arī negadījumi, kuros cietuši arī mazākie riteņbraucēji, Valsts policija atgādina, ka vecākiem ar saviem bērniem ir jāpārrunā ceļu satiksmes noteikumu jautājumi un jāatgādina par satiksmes drošību, tāpat arī jaunākie velosipēdisti jānodrošina ar nepieciešamo inventāru, proti, aizsargķiveri.

Pērn kopumā reģistrēti 876 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ievainoti 586, bet bojā gājuši septiņi velosipēdisti.

Saistītās tēmas: negadījumiValsts Policijavelosipēdisti

youtube icon
Abonēt youtube