Bērnībā uz tevi daudz kliedza par nekārtīgu istabu, pārāk vēlu likšanos gulēt un pārāk rupju valodu? Izrādās, ka tava uzvedība bērnībā nemaz nav bijusi tik slikta, jo, kā apgalvo eksperti, tā esot augstākā saprāta pazīme. Un patiešām – pētījumi un ekspertu studijas rāda, ka šāda uzvedība ir saistīta ar IQ pieaugumu.

Gudri cilvēki reizēm arī izmanto rupjus vārdus un “netīru” valodu

Stereotipi mums liek domāt, ka cilvēkiem ar netīru muti vienkārši ir ļoti ierobežots vārdu krājums. Vairākas amerikāņu skolas ir veikušas eksperimentus, kuros cilvēki tika lūgti nosaukt tik daudz necenzētu vārdu, cik vien iespējams. Rezultāti? Tiem, kuri nosauca visvairāk rupjību, bija augstāks IQ līmenis. Arī viņu oratora spējas bija ievērojami labākas.

Daudz talantīgu un inteliģentu cilvēku pastāvīgi paliek nomodā līdz vēlai naktij

Ja esi pūce un dažkārt jūties vainīgs par saviem vēlajiem vakara paradumiem, tad, iespējams, tev ir augstāks IQ līmenis nekā citiem, liecina kāds pētījums. Daži gudrie, kuri arī nemīl agri doties pie nakts miera – Baraks Obama, Čārlzs Darvins, Vinstons Čērčils, Kīts Ričardss un Elviss Preslijs.

Nekārtīgs galds un inteliģence iet roku rokā

Vairāki pētījumi no Minesotas Universitātes atklāja, ka haoss uz cilvēka darba galda nozīmē nevis to, ka kāds ir vienkārši netīrīgs, bet gan to, ka šī cilvēka smadzenes ir ļoti aktīvas un tiek koncentrētas tikai uz to, ko viņš dara konkrētajā brīdī un periodā.

Saistītās tēmas: EkspertiinteliģencePētījumiValoda

youtube icon
Abonēt youtube