Grieķija piektdien vienojusies ar eirozonas kreditoriem par jaunu reformu īstenošanu, palielinot cerības, ka Atēnas laikus spēs iegūt starptautiskā aizdevuma līdzekļus, lai novērstu parādsaistību maksātnespēju šā gada vasarā.

“Es atzinīgi novērtēju Eirogrupas sanāksmē panākto vienošanos pēc vairākus mēnešus ilgušām sarunām,” norādīja Eiropas Savienība (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī.

“Lielākie šķēršļi tikuši atrisināti un tagad mēs esam finiša taisnē,” piebilda Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms.

Viņš pavēstīja, ka Grieķijas valdība tagad ir gatava 2019.gadā samazināt pensijas un 2020.gadā palielināt nodokļus, neskatoties uz sabiedrības pausto pretestību.

Sarunas starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem ilgušas mēnešiem ilgi saistībā ar nesaskaņām par parādsaistību sloga mazināšanu un budžeta mērķiem.

Grieķijai drīzumā nepieciešams saņemt pēdējo maksājumu no trešās finanšu glābšanas programmas, lai tā varētu jūlijā segt septiņu miljardu eiro parādsaistības.

Saistītās tēmas: EirogrupaEiropas SavienībaGrieķija

youtube icon
Abonēt youtube