1. gada 27. martā Brazīlijas štatā Akri bija pazudis 24 gadus vecs jaunietis Bruno Borges.

Pēc vecāku vārdiem puisis pazuda uzreiz pēc kopīgām ģimenes pusdienām. Māte atzīmēja, ka Bruno nekad nebija gājis prom tik agri, turklāt atcerējās, ka pēdējā laikā dēls visu laiku lūdza vecākiem naudu noslēpumainam projektam, kam būtu jāmaina “cilvēce uz labāko pusi”.

Pēc mistiskās pazušanas policija apmeklēja Bruno istabu, un izrādījās, brazīlietis aizvācis no tās visas mēbeles, bet katru sienas centimetru aprakstījis ar šifrētiem tekstiem un zīmēm.

Uz plauktiem Borges atstāja 14 ar roku uzrakstītas grāmatas, kas arī ir šifrētas un atzīmētas ar romiešu cipariem.

Uz sienas bija glezna, ko uzzīmēja pats puisis, attēlojot sevi kopā ar citplanētieti.

Vecāki atzīmē, ka jau kādu laiciņu nebija ienākuši dēla istabā.

Taču lielākā mīkla bija ievērojamā itāļu filozofa Džordāno Bruno statuja. Un vecākiem nav ne jausmas, kādā veidā viņa varēja nokļūt mājā.

Bruno pazušana bija īsta mīkla un diskusijas tēma daudzos medijos un sociālajos tīklos. Internetā sāka parādīties ļoti daudz konspiratīvo teoriju, kas saistītas ar psiholoģijas fakultātes studentiem un iluminātiem. Bet daudzi pamanīja līdzību starp pazudušo un Džordāno Bruno, kurš kā atgādina The Mirror . Džordāno Bruno bija viens no pirmajiem filozofiem, kurš pieļāva domu par citu planētu dzīvības eksistēšanu.

Tad lietotāji pamanīja, ka uz skulptūras ir novietotas norādes, kas atgādina alķīmijas zīmi, tādā veidā secinot, ka Borges ir pārvērties par statuju vai Džordāno Bruno pārvērties par Borgesu.

 

https://twitter.com/JuuRubinho/status/849283857283153920?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Ftjournal.ru%2F42911-skoree-vsego-on-vnutri-statui

 


 

Saistītās tēmas: Džordāno BrunoMistika

youtube icon
Abonēt youtube