Tuvojoties Lieldienām, noteikti gribas pagatavot ko gardu un noteikti nebijušu, tādēļ šis ir lielisks variants.

Viegla uzkoda, ko varēsi pagatavot vien 20 minūšu laikā. Ne tikai garšīgi, bet arī estētiski patīkami – tieši Lieldienām!

Sastāvdaļas:

♦ 6 lielas olas
♦ 2+ Košera sāls
♦ 3 ēdamkarotes majonēzes (pēc izvēles)
♦ 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
♦ 1-2 tējkarotes kļavu sīrupa
♦ 1 tējkarote kaperi, saberzti (papildu 12 dekorēšanai)
♦ 1 tējkarote ābolu etiķa
♦ sāls, pipari pēc garšas
♦ 1-2 šķēles bekona, sagriezts
♦ maurloki
♦ melnie pipari, magoņu  vai sezama sēkliņas

Liec katlā olas, tās izvāri tā, lai dzeltenums ir ciets. Pēc tam tās liec atdzesēt aukstā ūdenī. Olām pilnībā jāatdziest.

Pēc tam nomizo olas un gareniski pārgriezt uz pusēm. Atdali olas dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu liec bļodā uz saspaidi. Pievieno klāt sinepes, kļavu sīrupu, majonēzi, kaperus un kārtīgi izmaisi, lai izveidojas viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pirms masu liec olu baltuma laiviņās, abas sastāvdaļas liec ledusskapī, pirms visu pasniedz baudīšanai.

Bekonu sagriez 24 plānās šķēlēs tā, lai tās būtu pietiekamas topošajām ausīm. Sarullē katru šķēli un liec pannā cept. Cept tik ilgi, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Ar salveti nosusini lieko eļļu.

Kad tas ir izdarīts, izņem visu no ledusskapja. Olu baltuma laiviņās liec olu dzeltenuma masu. Maurlokus smalki sagriez, no tiem veidosi ūsas. Kaperi būs deguns, bekons ausis, bet magoņu/sezama sēklas – acis.

Šajā veidošanas procesā iesaisti arī bērnus, tā būs lieliska iespēja kopā pagatavot tiešām gardu un jautru uzkodu.

Avots

 

Saistītās tēmas: kulinārijaLieldienasOlasrecepteuzkoda

youtube icon
Abonēt youtube