Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) priekšnieks Aleksandrs Bortņikovs otrdien pavēstīja, ka visi, kas aizturēti saistībā ar Sanktpēterburgas metro spridzināšanu, ir ieceļotāji no Vidusāzijas, un aicināja pastiprināt imigrācijas kontroli.

Visi astoņi Maskavā un Sanktpēterburgā aizturētie aizdomās par saistību ar 3.aprīlī notikušo sprādzienu, kurā gāja bojā 13 cilvēki, ir ienācēji no Vidusāzijas, Nacionālās pretterorisma komitejas sēdē Bortņikova teikto citē aģentūra “RIA Novosti”.

Tomēr pašreizējo aizturēto pilsonību Bortņikovs neatklāja.

Terorists pašnāvnieks, kas uzspridzinājās Sanktpēterburgas metro, identificēts kā 22 gadus vecais Kirgizstānā dzimušais Krievijas pilsonis Akbardžons Djalilovs.

“Lai novērstu kaujinieku mēģinājumus iekļūt Krievijā,” nepieciešami “papildus kontroles pasākumi uz valsts robežas,” norādīja FDD priekšnieks, kura pakļautībā atrodas arī robežsardze.

Krievijā kā viesstrādnieki no kādreizējām padomju Vidusāzijas republikām – Uzbekistānas, Tadžikistānas un Kirgizstānas – ieradušies miljoniem cilvēku, un to pilsoņi, kas ieradušies viesstrādnieku plūsmas ietvaros, veido arī Krievijā esošo teroristisko grupējumu kodolu, piebilda Bortņikovs.

Viņš norādīja, ka daļa no tiem ir apmācīti un karojuši Sīrijā un Irākā.

FDD priekšnieks Sanktpēterburgas teroraktu saistīja ar teroristisko grupējumu “Islāma valsts”, lai gan tas līdz šim nav uzņēmies atbildību par notikušo.

Saistītās tēmas: AizturētieMetroSanktpēterburgaVidusāzija

youtube icon
Abonēt youtube